Kayseri'de hasta olmak istemeyen buralara akın ediyor!
Kayseri'de mevsim geçişleriyle birlikte nezle ve grip vakalarında artış yaşanırken, vatandaşlar da kış aylarında sıkça tercih edilen bitkisel ürünleri almak için aktarlara yönelmeye başladı.
Mevsim geçişleriyle birlikte soğuk algınlığı ve boğaz şikayetlerine karşı önlem almak isteyen vatandaşlar, aktarlarda başta ıhlamur, adaçayı, hibiskus, kuşburnu, ekinezya ve propolis olmak üzere çeşitli ürünleri tercih ediyor. Kış gelmeden önce alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşların ilgisi, aktarların da ürün çeşitliliğini artırmasına neden oluyor. Aktarlar, farklı bitkileri bir araya getirerek vatandaşların talebine göre özel çay karışımları da hazırlıyor.
Bitki karışımları tercih ediliyor!
Özellikle havaların sabah ve akşam saatlerinde serinlemesiyle birlikte vatandaşların bitkisel ürünlere olan ilgisinin arttığını belirten aktarlar, soğuk algınlığı dönemlerinde en çok bitki çaylarının tercih edildiğini ifade ediyor. Ihlamur ve adaçayının yanı sıra kuşburnu ve hibiskusun da yoğun ilgi gördüğünü belirten esnaf, bazı vatandaşların tek bir ürün yerine birkaç bitkinin bir arada bulunduğu karışımları tercih ettiğini söylüyor.
Aktarlar, vatandaşların son yıllarda bitkisel ürünlere ilgisinin arttığını ve özellikle mevsim geçişlerinde bu ürünlerin daha fazla araştırıldığını dile getiriyor. Vatandaşların çoğunlukla bağışıklıklarını desteklemek ve kış aylarında oluşabilecek soğuk algınlığı şikayetlerine karşı hazırlıklı olmak amacıyla alışveriş yaptıkları belirtiliyor.
Aktarlardan doz uyarısı!
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte aktarların önünde de hareketlilik yaşanırken, vatandaşlar ihtiyaçlarına göre farklı bitkisel ürünleri karşılaştırarak alışveriş yapıyor. Aktarlar ise bitkisel ürünlerin kullanımında miktar ve tüketim şekline dikkat edilmesi gerektiğini, özellikle düzenli ilaç kullanan kişilerin ürünleri kullanmadan önce uzman görüşü almasının önemli olduğunu vurguluyor.
