Kayseri'de hafta sonu: Sinema mı Konser mi?

Kayserili sinema tutkunları için müjdeli haberler var. Bu hafta yeni sinemalar vizyona girerken bu akşam Talas'ta ücretsiz TRT sanatçıları konser verecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de hafta sonu: Sinema mı Konser mi?

Sosyal etkinlikler kapsamında, Kayserili vatandaşlar eğlenceli bir haftasonu geçirecek.

Kayserili sinema tutkunları için müjdeli haberler var. Bu hafta yeni sinemalar vizyona girerken bu akşam Talas’ta ücretsiz TRT sanatçıları konser verecek.

Kayseri’de merakla beklenen filmlerin vizyonda olması dolayısıyla bu hafta sonu sinema salonlarında hareketlilik yaşanacağı bekleniyor.

İşte vizyonda olan filmler

- BARBİE

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Barbie Diyarı'nda yaşamak, mükemmel bir yerde mükemmel bir varlık olmak demektir. Tabii tam bir varoluşsal kriziniz yoksa veya bir Ken'seniz durum farklı… 1990’lardan bu yana dünyanın en çok satan oyuncaklarından olan Barbie, beyazperde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Barbie hayranlarının merakla beklediği filmde, Barbie rolünü ‘Bombshell’ ve ‘I, Tonya’ filmlerindeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Margot Robbie canlandırırken, Barbie’nin sevgilisi Ken rolünde ise bugüne kadar ‘La La Land’ ve ‘Half Nelson’ gibi pek çok başarılı filmde adından sıkça söz ettiren yakışıklı aktör Ryan Gosling yer alıyor.

- OPPENHEİMER

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor. Filmde Julius Robert Oppenheimer’ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne seriliyor.

-  MİSSİON: IMPOSSİBLE 7 

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm - Görevimiz Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

- ZIPIR DEDEKTİF VE ALTIN ARI KOVANI 

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Bal Tepeleri sakinleri, her yıl gerçekleşen büyük törene hazırlanmaktadır. Baş dedektif Sophie şehir dışında olacağından, sorumluluğu yardımcısı Zıpır Dedektif’e vermiştir. Şenliğin arifesinde, Bal Tepeleri’nin simgesi olan Altın Arı Kovanı çalınır. Efsaneye göre kovan bulunamazsa şehir çeşitli talihsizliklerle karşı karşıya kalacaktır. Zıpır Dedektif, ekibiyle beraber bu gizemli hırsızlığı çözmek ve Bal Tepeleri’ni korumak için zamana karşı bir mücadeleye girişir.

- İLLEGAL HAYATLAR 

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Kaçak bir kumarhanenin sahibi olan Mahsun, polis baskınlarıyla baş etmekte zorlanır. Sahte bir siyasi parti kurup, kumarhane işletmeye devam etmeye karar verir. Bu fikir onu ve arkadaşlarını hiç beklemedikleri bir maceraya sürükler.

- TAMİRHANE

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Yetiştirme yurdunda büyüyen iki kader kardeşi Yılmaz ve Müjdat’a yine kendileri gibi büyüyen manevi babaları Nuri ve İsmet’den boya ve kaporta dükkanı miras kalır. Bir huysuz ihtiyarın arabasını iki sokak öteye bırakmak için çıktıkları yol, gece yarısı arabaya düz kontakt yapılırken onları gören ihtiyarın kalbinin dayanamaması ile hiç bilmedikleri bir yere çıkar. Olaylar, Yılmaz ve Müjdat’ın ihtiyarın cesedini tiner tankına koymalarını gerektiren bir noktaya gelir. Dükkanda araba boyamaya devam eden ikili, cesedin bulunduğu yakıt tankından alınan tinerle boyadıkları arabaların muhteşem gözükmeye başladığını fark ederler. İki sokak ötesi çok ilginç bir yere çıkmıştır.

- KAPTAN PENGU VE ARKADAŞLARI 3 

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Mandarin ve Mandalina birbirlerini yanlış anlayarak hayal kırıklığına uğrarlar.Mandalina kendini kanıtlamak isterken Mandarin ile birlikte buz dağlarının arkasına gizlenmiş, gizli güçleri olan bir istiridyenin arandığı efsanevi Buz Mandası’ nı aramak için yola çıkarlar. Onları bulamayan Kaptan Pengu, Misket, Zeze, Gugu, Pegu, Mirmir arkadaşları için endişelenirler. Onları kurtarmak için Kuzey Kutbu’na doğru onlarda yola çıkarlar. Kaptan Pengu ve Arkadaşları Yolculuk esnasında fırtınalı denizleri, buz dağları ve tehlikeli mercanları aşarlar. Bu macera da aynı zamanda dostluk, cesaret, azim temalarını deneyimlerler.

Kültür ve sanatla dolu bir hafta sonu geçirmeye davetlisiniz!

Etkinlikler, kültür ve sanatın Kayseri’deki önemini vurguluyor. Hafta sonunu sinemanın büyülü atmosferinde geçirmenin yanı sıra kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında TRT sanatçıları Talas’ta konser verecek.

Kayseri'de haftasonu: Sinema mı Konser mi?

Ülkenin değerlerini, tarihini, kültürünü, gücünü ve sesini yansıtmak amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği, 22 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00'de Talas Paraşüt İndirme Alanı'nda TRT Sanatçıları tarafından konser düzenlendi. 

Şehir konserleri etkinlikleri kapsamındaki TRT sanatçılarının vereceği konsere Kayserili vatandaşlardan yoğun katılım bekleniyor.