Kayseri'de görüldü! Zehir saçıyor…

Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin nesli tehlike altındaki türler arasında bulundurduğu en ölümcül zehre sahip olması ile bilinen engerek yılanı Erciyes Dağı'nda görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de görüldü! Zehir saçıyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin nesli tehlike altında olarak sınıflandırdığı engerek yılanı Erciyes Dağı’nda görüldü. Engerek yılanı Türkiye’de bulunan 15 zehirli yılan türünden birisi olarak biliniyor.

Engerek yılanı dokunulmadığı takdirde, saldırgan olmadığı ancak bilmeden yaklaşıp ya da üzerine basılması durumunda tehlikeli olabileceği biliniyor. Isırdığı zaman 5 veya 10 dakika içinde ölüme sebebiyet veriyor. Uzmanlar özellikle engerek yılanı görüldüğünde yakalamaya çalışılmaması ve insan boynuna dolanmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Kayseri'de görüldü! Zehir saçıyor…

Trabzon'da bir özel eğitim merkezinde çalışan müdür yardımcısını engerek yılanı ısırması sonucu yaşamını yitirmesi sonrası yaşamını yitirmişti. Bu olay sonrası engerek yılanı ile ilgili endişelerde arttı.

Bazı uzmanlar engerek yılanının her ne kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekse de, nesillerinin korunması için çalışmalar yapılması gerektiğini belirttiler. 

Türkiye'de nesli tükenmekte olan engerek türleri ise şöyle; Wagner engereği, Anadolu engereği, Darevski engereği, Kafkas engereği, beyaz bantlı dağ engereği ve çayır engereği...