Kayseri'de gençler bir şartla oy verecek – Adaylar o şart için yarışacak!

Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi'nde gençler bir şartla oy vereceklerini açıkladı. Başkan adaylarını yarıştıracak o şart ne? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de gençler bir şartla oy verecek – Adaylar o şart için yarışacak!

Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Kızılören Mahallesi’nde yaşayan gençler 31 Mart yerel seçim öncesi başkan adaylarına bir şartla oy vereceklerini açıkladı. Kızılörenli gençler İncesu belediye başkan adaylarına ve muhtarlara seslenerek, ‘Tarihi gölü kim restore ettirirse oyumuz ona’ dediler.

Tarihi göl olayı nasıl gelişti?

Kayseri’nin İncesu ilçesine bağlı Kızılören köyünde bulunan tarihi değere sahip Karacaören Gölü’nün geldiği son durum ise günlerce konuşulmuştu. 

Kayseri'de gençler bir şartla oy verecek – Adaylar o şart için yarışacak!

 

Kayseri’nin İncesu ilçesinde bulunan Karacaören Köyü en önemli tarihi yerleşim yerlerinden biri olarak görülüyor. Karacaören Köyü bilinen tarihi geçmişi 20 bin yıla dayanan tarihi kronolojinin önemli yerleşim yerlerinden olup birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı gibi, burada on binlerce yıl öncesine dayanan bu medeniyetlerin izlerini bulmanın mümkün olduğu bir yer olarak kabul ediliyor. İddialara göre bu tarihi ve kültürel öneme sahip gölün, son dönemde kaderine terkedildiği aktarılıyor.

31 Mart yerel seçimler öncesi Kızılören Mahallesi’nde yaşayan gençler tarihe sahip çıkılmasını istiyor. Gençler yerel seçimlerde bu tarihi gölü kim restore ettirirse ona oy vereceklerini söylüyor.

Karacaören Gölü’nün önemi

Karacaviran/Karacaören tabanı tamamen taş olduğu için benzerine az rastlanan bir özelliğe sahip olan göl, zaman zaman seller nedeniyle kaybolmuş veya tahrip olmuş, ardından da hayvanların su ihtiyacını karşılaması için tekrar yapılmıştır.