Kayseri'de fiyatlar uçacak - Alacak olan hemen alsın!

Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte otomotiv sektörün hareketlendi. Uzmanlar bayram sonrası piyasanın artışların yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de fiyatlar uçacak - Alacak olan hemen alsın!

Kayserililerin de yakından takip etti otomobil sektöründe yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte hareketlilik yaşanıyor. Ancak uzmanlar fiyatlar konusunda bayram sonuna dikkat çekiyor. 

Kayseri'de fiyatlar uçacak - Alacak olan hemen alsın!

Sektör temsilcileri, araç piyasasındaki hareketliliğin özellikle Ocak ve Şubat aylarında başladığını ifade ederken Ramazan Bayramı’nın da etkisiyle Nisan ayında da canlılığın devam edeceğini belirtiyor.

Sıfır araçlardaki fiyat artışıyla ikinci el otomobillere yönelen vatandaşların piyasayı canlı tuttuğu aktarılırken, döviz kuru ve maliyetlerin, otomobil fiyatlarını etkileyen en önemli faktörler olarak kabul edildiği kaydediliyor. Bu nedenle otomobil sektöründe artışlar, yaz aylarında ve sonrasında bekleniyor.

Talep ise fiyatları belirleyen önemli bir diğer faktör olarak aktarılıyor. Yaz aylarında talebin artmasıyla birlikte, fiyatlarda artış olabileceği öngörülüyor. Ancak Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ve sağlanan piyasa koşullarıyla fiyat artışlarının olağan dışı ve hızlı olmayacağı belirtiliyor. Uzmanlara göre, yaz döneminde talebin artmasıyla birlikte fiyatlar yükselebilir. Ayrıca döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve arz-talep dengesi de fiyatları etkileyebilir. Önceki dönemlerde, sıfır otomobillerde liste fiyatları sabit tutulurken, birebir irtibat noktasında %20-25 oranında indirimler sunuluyordu. Ancak bu dönemde, ikinci el fiyatlarının daha fazla yükselmesi bekleniyor.