Kayseri'de Fix Menü İsyanı!

Kayseri'de Ramazan ayının gelmesiyle iftar menüsü fiyatlarının aşırı artmasının yanı sıra iftarını dışarda yapmak isteyen vatandaşlara yapılan fix menü dayatması isyan ettirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Fix Menü İsyanı!

Kayseri’de Ramazan ayında lokantalar ve restoranlarda iftar menülerinin geçtiğimiz yıllara göre afaki derecede artış göstermesinin yanı sıra, vatandaşların fix menüye mecbur bırakılması tepkileri de beraberinde getirdi.

Kayseri'de Fix Menü İsyanı!

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar alışveriş telaşı yaşarken, lokantalar ve restoranlarda da iftar için hazırlık yapıyor. Bundan önceki Ramazanlarda, iftar menülerini yayımlayarak, indirim yapan yemek mekânları bu kez fiyat artışına gitti.

Kayseri’de açıklanan iftar menülerinin bir önceki yıla göre birkaç kat arttığı görüldü. Tavuk menüler kişi başı 300 lira ile 800 lira arasında değişirken, et menüler 750 lira ile 1500 lira arasında farklılık gösteriyor.

Kayseri’de 4 kişilik bir ailenin dışarıda iftar açma maliyeti bin 200 lira ile 6 bin lirayı buluyor. Vatandaşların, bu Ramazan ayında dışarıda iftar açmak yerine evde orucunu açmayı tercih edeceği görülüyor.

Bu fiyatların yanı sıra Kayseri’de vatandaşlar dışarda orucunu açmak istediğinde bu fiyatlara mecbur bırakılıyor. İsteyen istediği kadarını yiyip ödeyemiyor, vatandaşlara fix menü dayatması uygulanıyor.

Kayseri'de de hemen hemen tüm lokantalarda görülen bu duruma Kayserililer tepki gösteriyor.