Kayseri'de etiketler yerinde durmuyor: Zamlar peş peşe geliyor!

Kayserili vatandaş şubat ayında yaklaşık 2 bin 739 lira ile evinin alışverişini yapıyor. Mart ayında ise bu tutar 3 bin 308 liraya çıktı. Etiketler sürekli değişirken en çok zam hangi gıdalara geldi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de etiketler yerinde durmuyor: Zamlar peş peşe geliyor!

Kayserili vatandaş şubat ayında yaklaşık 2 bin 739 lira ile evinin alışverişini yapıyor. Mart ayında ise bu tutar 3 bin 308 liraya çıktı. Etiketler sürekli değişirken Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz asıl zamların bayramdan sonra geleceğini söyledi.

Temel gıda ürünleri, akaryakıt, emlak sektörü derken pek çok kalemde zam furyası sürüyor. Cumhuriyet Gazetesi Ali Can Polat'ın haberine göre temel gıda ürünlerine gelen zam yüzde 20 oldu.

Toplam 22 üründen oluşan gıda alışveriş sepetinde 20 üründe fiyat artışı olduğuna dikkat çekildi.

Şubat ayında 379 liraya satılan kıymaya yüzde 39 zam gelerek 519 liraya satılıyor.

Şubatta 469 liraya satılan bir kilogram dana eti yüzde 32 zamla 619 liraya çıktı. Bir kilogramlık beyaz peynir ise şubat ayında 330 liraya satılırken bugün yüzde 16 zamla 382 liraya raflarda yerini aldı.

Çamaşır suyu yüzde 18 zamla 45.95 liraya, 225 gram paketli sucuk ise 190 liradan yüzde 21 zamla 230 liraya çıktı.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, asıl zam furyasının bayramdan sonra geleceğini vurguladı.

Deniz, ''Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor.'' dedi.

Ayın 15'inden sonra ciddi zam beklediklerini belirten Deniz, şunları kaydetti: ''Bizim arkadaşlarımız da kendi market endeksimiz için fiyatlar topluyor. Maalesef günlük gelen zamları gözlemliyoruz. Şu an başta kırmızı ve beyaz ette olmak üzere birçok temel gıda ürününde zamlar görüyoruz. Korkarız ki nisan ayında market enflasyonu çift haneli olacak. Akaryakıtta da fiyat artışları göreceğiz.''