Kayseri'de etçil 'sarıkız' paniği!

Havaların ısınmasıyla birlikte Kayseri'de bazı bölgelerde sarıkız örümceği görüntülendi. 'Et yiyen' olarak bilinen 'sarıkız örümceği' vatandaşı paniğe sevk etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de etçil 'sarıkız' paniği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaşayan vatandaşları endişelendiren bir durum ortaya çıktı. Etçil bir tür olan sarıkız örümceği görüntülendi. Bu nadir görülen örümcek türü, şehrin bazı bölgelerinde ortaya çıktı ve halk arasında korku yaratmaya başladı.


Sarıkız örümceği, genellikle yüksek otların ve ağaçların yakınında bulunan sulak bölgelerde yaşar. Diğer örümcek türlerine göre oldukça büyük bir yapıya sahip olan Sarıkız örümceği, uzun bacakları ve belirgin renk desenleriyle tanınır.

Sarıkız örümceklerinin zehirli olmadığı ancak ısırmaları durumunda oldukça can acıtıcı olduğu bilinmektedir. Ayrıca, bu örümcekler, avlarını avlamak için yapışkan örgüleri kullanırlar ve avlarını parçalayıp sindirirler. 

Kayseri'de etçil 'sarıkız' paniği!
Kayseri'de de Melikgazi ilçesinde bulunan Mimarsinan Mahallesi TOKİ bölgesinde vatandaşlar tarafından görüntülenen sarıkız örümceği bölge halkını paniğe soktu. Vatandaş özellikle çocukların ve alerjisi olan bireylerin sağlığına yönelik bir tehdit oluşturabileceği düşünülerek, bu duruma hızlı bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.


Vatandaşlar olarak yetkililere çağrıda bulunarak bölgenin ilaçlanması konusunda yardım talep etti.