Kayseri'de düğün daha başlamadı ama herkes bir araya geldi!
Düğün günü gelmeden kurulan sofralar, yapılan davetler ve bir araya gelen onlarca kişi... Yıllardır sürdürülen bu gelenek, bu kez de yoğun katılımla yaşatıldı. Peki, düğünden önce düzenlenen bu buluşmanın anlamı ne?
Düğün daha başlamadan kurulan sofralar ve yapılan davetler, vatandaşları bir araya getirdi. Bölgenin uzun yıllardır yaşattığı bu özel buluşma, bir kez daha kalabalık bir katılımla gerçekleşti.
Tomarza'da düzenlenen programa Belediye Başkanı Osman Koç ile Belediye Meclis Üyesi Ramazan Demirezen de katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Koç, davetlilerle sohbet ederek bu anlamlı günde onların sevincine ortak oldu.
Asırlardır süren gelenek
Türk-Yörük kültürünün köklü mirasları arasında yer alan ve düğün daveti anlamı taşıyan bu özel buluşma, aileleri, akrabaları ve dostları aynı çatı altında buluşturuyor. Yıllardır yaşatılan gelenek, geçmişten bugüne uzanan kültürel bağların korunmasına da katkı sağlıyor.
Başkan Koç'tan anlamlı mesaj
Programda konuşan Belediye Başkanı Osman Koç, kültürel değerlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, ‘Tomarza'mızın ve şehrimizin her köşesinde vatandaşlarımızın acısında da sevincinde de yanlarında olmak en önemli görevlerimizden biri. Bugün de bu güzel geleneği hep birlikte yaşamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Emeği geçen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.
Samimi sohbetlerin yaşandığı program, iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.


