Kayseri'de de Şubesi Var: 4 Bin Kişi İşten Çıkarılacak!

Kayseri'de de şubesi bulunan ve elektronik eşyada en çok tercih edilen ünlü mağaza iflasın eşiğinde olduğu ve 4 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de de Şubesi Var: 4 Bin Kişi İşten Çıkarılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de de şubesi bulunan ve elektronik eşya sektöründe en çok tercih edilen mağazalardan biri olan ünlü bir perakende zincirinin iflasın eşiğinde olduğu iddia edildi. Finansal zorluklarla boğuşan şirketin, bu krizden çıkış yolu olarak 4 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığı öne sürüldü.

Ülkeler arası ticaret yavaşladı

Son dönemde dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, birçok işletmeyi iflasın eşiğine getirdi. Özellikle pandemi sonrası tedarik zinciri sorunları, enerji fiyatlarındaki artışlar ve enflasyon gibi faktörlerden dolayı, hem büyük hem de küçük ölçekli işletmelerin finansal açıdan zorlanmasına yol açtı. Ekonomik toparlanma sürecinde yaşanan aksamalar, ülkeler arası ticaretin yavaşlamasına ve üretim maliyetlerinin artmasına neden oldu. Tedarik zinciri sorunları, özellikle elektronik sektöründe büyük aksamalara yol açtı.

Yeniden yapılanmak için adım attı

Japonya merkezli elektronik eşya mağazası Toshiba, son dönemde yaşadığı finansal kayıplar nedeniyle yeniden yapılanmaya gitmek istediğini dolayısıyla, çalışan sayısının yüzde 6'sına denk gelen 4 bin personelini işten çıkaracağı yönünde iddialar ile gündeme geldi.

Kayseri'de de Şubesi Var: 4 Bin Kişi İşten Çıkarılacak!

‘Acı veren karar’

Toshiba CEO’su Şimada Taro, 4 bin kişinin işten çıkarılmasıyla ilgili şu ifadelere yer verdi; ‘Acı veren bir karar. Toshiba'nın, bir 100 yıl daha hayatta kalması için bu gerekli.’ Şirketin yeniden yapılanma süreciyle birlikte personel sayısını düşürme kararı aldığını belirten Taro, bu adımın Toshiba'yı tekrar büyüme yoluna koymayı hedeflediğini ifade etti.

Öte yandan, Nisan 2023-Mart 2024 dönemini kapsayan 2023 mali yılında 74,8 milyar yen (481 milyon dolar) net zarar ettikleri de öğrenildi.