Kayseri'de de dolandırıcıların radarına girdiler!

Ülke genelinde kira arayan vatandaşlar emlak sitelerinde gezinerek hem yaşam tarzlarına uygun hem de cebine uygun kiralık evi arıyor. İşte bu vatandaşlar dolandırıcıların radarına girdi... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'de de dolandırıcıların radarına girdiler!

Kayseri'de de kiralık ev arayan vatandaşlar emlak sitelerindeki bütün ilanları tarıyor. Dolandırıcılar ise fiyatların yüksekliği ile cebine ve gönlüne uygun kiralık ev arayan vatandaşların kafa karışıklığından yararlanmaya başladı.

Dolandırıcıların bu yeni yöntemi uzmanların gözünden de kaçmadı. Yetkili kişiler kiralık ev arayan vatandaşlara uyarıda bulundu.

Sahet ilan gerçek kapora!

Mynet haberde yer alan habere göre, dolandırıcılar ele geçirdikleri hesaplardan özellikle öğrencilerin yoğun yaşadığı bölgelerde uygun fiyata sahte ilanlar vererek kapora topluyor.

Bu durum emlakçılar tarafından ilan sitelerine bildirilirken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Hakan Akçam benzer dolandırıcılık ihbarlarının 20 şehirden ulaştığını belirtti.

Dolandırıcılar, emlakçıların hesaplarını çalarak piyasadan düşük bedelli sahte ilanlarını o hesaplardan yayınladı.

Uzun süredir ilan siteleriyle çalışan kayıtlı, ruhsatlı gerçek emlakçıların hesaplarının çalınması piyasada tedirginliğe neden oldu.