Kayseri'de bulunduğu yeri resmen cennete çevirdi!

Kayseri'de özel bir okulun bahçesinde bulunan yarım asırlık söğüt ağacı bulunduğu cennete çevirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de bulunduğu yeri resmen cennete çevirdi!

Kayseri’de Bir Düşünürün Feneri isimli bir sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Mektebim Koleji bahçesinde bulunan yarım asırlık söğüt ağacın bahçeyi resmen cennete çevirdiği görülüyor. Yıllara meydan okuyan ağaç kendisine arkadaşlık eden çocuklar ve öğretmenlerle birlikte ders işliyor, onlarla oyunlar oynuyor ve oksijen ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaklaşık bir asırlık ömre sahip söğüt ağacı, üstelik kendisine eşlik eden büyük bir bahçeyle de bulunduğu yeri cennete çevirmekle kalmayıp, bu güzel eğitim yuvasını dış dünyanın karmaşasından bir nebze de olsa kurtarıyor.  

Söğüt ağacı hakkında!

Salkım söğüt ağacı hızlı büyüyüp gelişen sulak alanlardan hoşlanan her türlü zor şartlarda yetişebilen sarkık dallı ağaçlarımızdandır. Gölge alan oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bir kaç senede altına masa ve sandalye atabileceğiniz kadar hızlı gelişir. Soğuk havalara karşı dayanımı yüksektir. 

Söğüt ağacı; söğütgiller familyasından, genellikle su kenarlarında yetişen boylu veya bodur bir ağaçtır. Kışın yaprak döker. Yaprak dökmeyenleri enderdir. Yurdumuzda 35 kadar türü vardır. Özellikle en çok bilinenleri salkım söğütlerdir. Salkım söğütler salkım salkım yapraklarıyla yazları güneşten koruyan bir şemsiye gibidir.

Saf asetil salisik asit(ASA)ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılan ve hepimizin bildiği ASPİRİN'in etken maddesidir. Kaynağı ise hepimizin bildiği ve her yerde yetişen söğüt ağacıdır. Söğüt’ün faydaları: Ateşi düşürücüdür, ishali keser. Kanamayı dindirmekte kullanılır. Mikropları öldürür, iştahı açar. Vücuda kuvvet verir. Romatizma ağrılarını dindirmekte faydalıdır. Mesane taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Uykusuzluğu gidericidir, sinirleri yatıştırır.

Kayseri'de bulunduğu yeri resmen cennete çevirdi!