Kayseri'de Bugün Semt Pazarları (18 Kasım)

Kayseri'de cumartesi günü hangi semtlere pazar kuruluyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'de Bugün Semt Pazarları (18 Kasım)

Kayseri'de farklı günlerde farklı bölgelerde kurulan semt pazarları, sadece ekonomik ihtiyaçları karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda insanların birbirleriyle daha yakın bir iletişim kurmalarına da olanak tanıyor. Pazarlar, geleneksel Anadolu pazar kültürünü yaşatarak, şehirli yaşamın içinde önemli bir yer tutmaya devam ediyor.

Kayseri'de semt pazarları, özellikle dar gelirli vatandaşlar için ekonomik ve sosyal birer buluşma noktası haline gelmiş durumda. Anadolu'nun köklü pazar kültürü, Kayseri'de de hâlâ canlılığını sürdürüyor. Bu pazarlar, sadece alıcılarla satıcıları bir araya getirmekle kalmıyor; aynı zamanda mahalle sakinlerini birbirine daha da yaklaştırarak sosyal kaynaşmaya olanak tanıyor.

Sabahın erken saatlerinde başlayan pazar kurma hazırlıklarıyla birlikte, esnaf gün boyunca çeşitli ürünlerle dolu tezgahlarını düzenliyor. Kış aylarında akşam 19.00'e, yaz aylarında ise akşam 20.00'ye kadar hizmet veren semt pazarları, vatandaşlara geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Sebze, meyve, giyim, yöresel lezzetler ve daha birçok ihtiyaç, pazar tezgahlarında yer alıyor.

İşte 18 Kasım Cumartesi Pazarı yerleri;

Altınoluk Pazar Yeri (Kapalı Pazar Yeri)

Anbar Pazar Yeri 

Danışmentgazi Pazar Yeri

Esentepe Pazar Yeri

Gaziosman Pazar Yeri

Yenidoğan Açık Semt Pazarı

Yeni Mahalle Pazar Yeri

Zümrüt Pazar Yeri

Argıncık Semt Pazarı

Akmescit Pazar Yeri

Sarız Semt Pazarı

Karaözü Semt Pazar Yeri