Kayseri'de Boykot Etkisini Gösteriyor - Fiyatlar Tepki Çekiyor

ABD merkezli ünlü kahve zinciri Starbucks, İsrail'e karşı boykot edilmesi nedeniyle önemli satış düşüşleri yaşarken, bu durumu telafi etmek için yaptığı fiyat artışlarıyla da müşterilerini kaybediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Boykot Etkisini Gösteriyor - Fiyatlar Tepki Çekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, İsrail’e karşı boykotun sembol şirketlerinden biri haline gelmesi ve fiyatlarına yaptığı zamlar, şirketi zor durumda bıraktı.

Bu yılın başında, Starbucks'ın dünya çapındaki satışları yıllık bazda yüzde 1,8 oranında düşüş kaydetti. Şirketin en büyük ve en önemli pazarı olan ABD'de ise satışlar yüzde 3 oranında azaldı. Bu, pandemi ve 2008’deki mali krizden bu yana yaşanan en büyük düşüş olarak dikkat çekti.

Kayseri'de Boykot Etkisini Gösteriyor - Fiyatlar Tepki Çekiyor

Yılda 2 defa zam 

Son yıllarda Kayseri'de birçok şubesi bulunan ünlü bir kahve zinciri, sık sık protesto edilmişti. Bu protestolar, şirketin işleyişinde ve imajında belirgin etkiler yarattı. Boykot nedeniyle yaşanan satış düşüşlerini telafi etmeye çalışan Starbucks, fiyatlarına üst üste zam yaptı. Ancak bu sefer de zamlı fiyatlar, müşterilerin Starbucks'tan uzaklaşmasına neden oldu. Kayseri dahil olmak üzere birçok yerde müşteriler, artan fiyatlardan dolayı Starbucks’ı tercih etmemeye başladı.

Kayseri’de starbucks’ı fazla tercih ettiğini söyleyen bir vatandaş, Starbucks kahvelerinin diğer yerlere göre daha kaliteli olduğunu, ancak bu yıl gelen iki zamdan dolayı artık gidemediklerini ifade etti. 

BBC’ye konuşan Idaho eyaletinde bir vatandaş ise çok uzun zamandır sadık bir Starbucks müşterisi olduğunu, ancak en sevdiği kahvenin fiyatının 6 dolara çıkması nedeniyle artık Starbucks'tan kahve almadığını söyledi.

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan, satışların hayal kırıklığı yarattığını kabul etti. Narasimhan, ‘yanlış bilgiler’ yüzünden Orta Doğu’daki satışlarının etkilendiğini belirtti.

İşte güncel fiyat listesi; 

Kayseri'de Boykot Etkisini Gösteriyor - Fiyatlar Tepki Çekiyor