Kayseri'de belediye uyardı! İsimlerini kullanıp para istiyorlar
Talas Belediyesi, vatandaşları hedef alan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bazı vatandaşların çeşitli bahanelerle arandığını duyurdu.
Talas Belediyesi vatandaşları hedef alan dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıda bulundu. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada son günlerde belediye personelinin isimleri kullanılarak vatandaşların arandığı ve çeşitli bahanelerle para talep edildiğinin tespit edildiği bildirildi.
Para talep ediliyor
Açıklamada dolandırıcıların kendilerini belediye ile bağlantılı göstererek suç örgütü ile irtibat tespit edildiği gibi ifadeler kullandığı ve vatandaşlardan para yatırmalarını istediği belirtildi. Bazı durumlarda ise yardım toplama adı altında para talep edildiği ifade edildi.
Belediye vatandaşlardan yardım istemez
Belediye yetkilileri bu tür aramaların tamamen dolandırıcılık amaçlı olduğunu vurgulayarak vatandaşların bu kişilere kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini bildirdi. Belediyenin hiçbir şekilde telefonla para talebinde bulunmadığının altı çizildi.
112’yi arayın
Kişilerin bu tür durumlarla karşılaşılması halinde arayan kişi veya telefon numarasının vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi gerektiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi; ‘Belediyemiz personelinin isimlerini kullanarak suç örgütü ile irtibat tespit ettiklerini ve para yatırmaları gerektiğini veya yardım topladıklarını ifade eden şahıslara itibar etmeyiniz. Bu kişileri ve arayan telefon numaralarını 112 Acil Çağrı Merkezine bildiriniz.’