Kayseri'de araç sahiplerini ilgilendiren önemli değişiklik
Kayseri'de binlerce araç sahibini ilgilendiren önemli bir değişiklik yapıldı. Yeni uygulamayla birlikte sürücülerin dikkat etmesi gereken süreçte önemli bir gelişme yaşandı.
Kayseri’de araçlarında port bagaj, araç üstü çadır veya kayak taşıma aparatı kullanan sürücüleri ilgilendiren yeni bir düzenleme hayata geçirildi. İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla birlikte bu tür sökülebilir ekipmanlar artık 'teknik tadilat' kapsamında değerlendirilmeyecek.
Kayseri’de sürücüler için ceza riski kalktı
Araçların İmal, Tadil ve Montajı Alt Komitesi tarafından yapılan değerlendirmede; port bagaj, araç üstü çadır ve kayak taşıyıcı gibi ekipmanların geçici nitelikte olduğu, aracın yapısal bütünlüğünü ve güvenlik özelliklerini kalıcı şekilde değiştirmediği belirtildi.
Ruhsata işletme zorunluluğu sona erdi
Daha önce bu tür ekipmanları kullanan sürücülere idari para cezası uygulanabiliyor ve ruhsata işlenmesi için projelendirme süreci istenebiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte Kayseri’de de araçlarında bu ekipmanları kullanan sürücüler, yalnızca bu nedenle cezai işlemle karşılaşmayacak. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, sökülebilir araç üstü ekipmanların bulunmasını artık ceza gerekçesi olarak değerlendirmeyecek.