Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (5 Haziran)

Haziran ayının ilk haftasında altın fiyatları yükselmeye başladı. Özellikle gram altında bugün yaşanan yükseliş yatırımcıların dikkatini çekti. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Haziran güncel altın fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (5 Haziran)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Altın fiyatları yeni güne yükseliş ile başladı. Geçtiğimiz ayda düşüş yaşayan ve daha sonra dalgalı seyreden altın fiyatları Haziran ayının ilk haftasında kademeli olarak yükselmeye devam ediyor. Yatırımcının en çok tercih ettiği çeyrek altın yatay seyirde ilerlerken, gram altın ise yükselişe geçti. 

Ekonomist İslam Memiş, altın yatırımcılarına yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, gram altın yatırımcılarının ons altını yakından takip etmeleri gerektiğini belirterek, ‘Ons nereye, gram oraya’ dedi. Memiş'in değerlendirmelerine göre, altın fiyatlarındaki değişimler ons altına bağlı olarak gerçekleşecek.

Memiş, fiziki gram altının 2 bin 424 lira seviyesinden kapanış yaptığını ve 2 bin 400 lira destek seviyesini yakından takip edeceğini ifade etti. Altın fiyatlarının bir miktar daha düşebileceğini belirten Memiş, "Biraz daha aşağıya sarkmak isteyebilir ancak alım için fırsat kollayanlar bu hafta harekete geçmeli diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Son 1,5 ayda gram altının 300 lira gerilediğine dikkat çeken Memiş, bayrama kadar alım sürecinin tamamlanması gerektiğini vurguladı.

Memiş, Haziran ayının bayram dolayısıyla kısa bir ay olacağını da hatırlatarak, yatırımcıların bu durumu göz önünde bulundurarak hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalara karşı uyanık olunması gerektiğini ifade eden Memiş, yatırımcılara stratejik adımlar atmalarını tavsiye etti.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 5 Haziran güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,440
Satış: 2,441

Çeyrek altın
Alış: 3,958
Satış: 4,022

Yarım altın
Alış: 7.940
Satış: 8.038

Cumhuriyet altın
Alış: 15.831
Satış: 16.025