Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (13 Mayıs)

Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları düşüşle başladı. Uluslararası piyasalarda ons başına altın fiyatları, yatırımcıların küresel ekonomik belirsizlikler ve ABD Doları'nın güçlenmesiyle tedirgin olmasıyla geriledi. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Detaylar haberimizde…

Kayseri'de altın fiyatları bugün ne kadar oldu? (13 Mayıs)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde düşüşle başladı. Güvenli liman olarak görülmesine rağmen son dönemde artan jeopolitik gerilimler ve ABD'deki enflasyon endişeleriyle birlikte yatırımcının en çok tercih ettiği gram ve çeyrek altın düşmeye başladı. 

Ekonomist İslam Memiş, ons altın fiyatlarının geçen hafta 2 bin 360 dolar seviyesinden kapanış yapmasının ardından bu hafta negatif yönde hareket etmesini beklediğini belirtti. Memiş, 2 bin 280-2 bin 380 dolar aralığındaki bant aralığının geçerliliğini koruduğunu vurgulayarak yatırımcıları bu aralığı takip etmesi gerektiğini söyledi.

Memiş, gram altın yatırımcılarının ons altını yakından izlemesi gerektiğini ifade ederek, ons fiyatlarının gerilemesinin gram altın fiyatlarını da aşağı yönlü etkileyeceğini söyledi. ‘2 bin 280 dolar karşılığındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa o gün ucuz olduğunu bilmek gerek’ diyen Memiş, yatırımcıların bu fiyat seviyelerini dikkate alarak işlem yapmalarını önerdi.

Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

İşte 13 Mayıs güncel altın fiyatları

Gram altın
Alış: 2,434
Satış: 2,434

Çeyrek altın
Alış: 3,984
Satış: 4,039

Yarım altın
Alış: 7.993
Satış: 8.078

Cumhuriyet altın
Alış: 15.913
Satış: 16.082