Kayseri'de 30 milyon liralık dağıtım başladı!

Kayseri'de tarım sektörüne nefes aldıracak bir proje daha hayata geçirildi. Bu kapsamda 30 milyon liralık dağıtım başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 30 milyon liralık dağıtım başladı!

Kayseri son zamanlarda tarımda ön plana çıkarken bu tarımsal potansiyel, dev bir atılımla daha da güçleniyor. Buna göre İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi iş birliğiyle 30 milyon liralık dağıtım vatandaşla buluşmaya başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi iş birliğiyle tarım sektörüne nefes aldıracak bir proje hayata daha hayata geçirildi.

Kayseri'de 30 milyon liralık dağıtım başladı!

Yüzde 50 hibe desteği ile başlatılan ve dev bütçe ayrılan bu projede 700 tonluk tohum dağıtımı yapılıyor.

Buna göre aspir, nohut, mercimek, kuru fasulye ve sudan otu tohumlarının dağıtımına başlanmasıyla hem kent için hem de ülkenin geleceği için önemli bir adım atılmış oldu.

Kayseri il 10'da yer almıştı!

Kayseri tarım alanında dikkat çekiyor. TÜİK verilerine göre Kayseri 18 bitkisel ürünü üretim miktarında ilk 10 içerisinde yer aldı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, ''2023 Yılı Tüik verilerine göre Kayserimizin 18 bitkisel ürünü, üretim miktarında Türkiye’de ilk on içerisinde yer aldı.Bu üretimi gerçekleştiren çiftçilerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.'' dedi.

Kayseri'de 30 milyon liralık dağıtım başladı!