Kayseri'de 3 üniversite için dikkat çeken karar! Akademik kadrolar değişti

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Kayseri'deki 3 üniversitenin akademik kadrolarında değişikliğe gidildi. İşte AGÜ, ERÜ ve Kayseri Üniversitesi'ndeki düzenlemeler...

Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi’nin akademik kadrolarında değişikliğe gidildi. Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı dolu ve boş kadroların derece ve unvanları yeniden düzenlendi.

14 Eylül 2026 tarihli Cumhurbaşkanı Kararı’nın ekinde yer alan listede Kayseri’deki üç üniversiteye ilişkin değişiklikler de yer aldı.

Kayseri Üniversitesi’nde 40 boş kadro değişti

Kararda en dikkat çeken düzenlemelerden biri Kayseri Üniversitesi’nde yapıldı. Üniversitede araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak bulunan toplam 40 boş kadro, 20 profesör, 5 doçent ve 15 doktor öğretim üyesi kadrosuna dönüştürüldü.

Üniversitede ayrıca dolu olan 6 akademik kadronun derecesinde değişiklik yapıldı. Bunların 1’i doçent, 2’si öğretim görevlisi, 3’ü ise araştırma görevlisi kadrosundan oluştu.

ERÜ’de 44 kadronun derecesi yeniden belirlendi

Erciyes Üniversitesi’nde değişiklik dolu akademik kadroları kapsadı. Toplam 44 kadronun derecesi değiştirildi.
Listede 9 doktor öğretim üyesi, 28 öğretim görevlisi ve 7 araştırma görevlisi kadrosu yer aldı. Bu kadrolarda unvan değişikliğine gidilmezken yalnızca dereceler yeniden düzenlendi.

AGÜ’de 12 boş kadro

Abdullah Gül Üniversitesi’nde ise 12 boş öğretim görevlisi kadrosunun derecesi değiştirildi. Farklı derecelerde bulunan kadroların tamamı 1’inci derece olarak yeniden düzenlendi.

Böylelikle Resmi Gazete’de yer alan kararla Kayseri’deki üç üniversitede çok sayıda akademik kadroda değişikliğe gidilirken, bazı kadroların dereceleri, bazılarının ise unvanları yeniden belirlendi.