Kayseri'de 29 Ekim büyük coşkuyla kutlandı!

Kayseri'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinlikler ve kortej yürüyüşü düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 29 Ekim büyük coşkuyla kutlandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çerçevesinde çeşitli etkinlikler yapıldı. Düzenlenen resmi kutlamalara; Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Haldun Taşan, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katılarak valilik makamında tebrikat töreninde tebrikleri kabul ederek, protokol üyeleri ile bayramlaştı.

Protokol bayramlaşmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçen Vali Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç ve Tuğgeneral Taşan, protokol üyelerini ve vatandaşları, meydan ve Sivas Caddesi güzergâhınca araç üzerinden selamladı.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100’üncü yıl kutlama mesajı okundu.

'Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı kutlu olsun diye haykırıyoruz'

Vali Çiçek, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparak, 'Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını, Milli Mücadele döneminde Anadolu’nun sigorta şehri olarak anılan, Erciyes’in eteklerinde Kayseri’de hep beraber kutlayıp, kendi hatıralarımıza ölümsüz bir anı yerleştiriyoruz. Bugün coşkuyla, birlikle, beraberlikle Kayseri’nin bu meydanında Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı kutlu olsun diye haykırıyoruz. İnanıyorum ki şanlı cumhuriyetimiz bizden sonrada her 100 yıllık seneyi devriyesinde aynı coşku ve aynı bağlılıkla kutlanacaktır. Bizler muzaffer ecdadımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Ecdadımız yaşadıklarıyla yaptıklarıyla ve eserleriyle bizlere gurur duyacak koskoca bir tarih bıraktılar. Bizim tarihimizde zerre kadar utanılacak bir leke yoktur. Biz tarihin ilk devrinden itibaren kurduğumuz Türk devletleriyle dünyaya şan ve nizam getirdik. Hiçbir zaman sömürgeci hırslarla, emperyalist hırslarla ortaya çıkmadık. Ancak en son milletçe 1918-1922 tarihleri arasında yaşadığımız ülkemizi yıkma girişimleri önderimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle kenetlenerek, bu emperyalist emelleri bertaraf etmesiyle kurtulmuştur' dedi.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl tırmanışında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Dağcılık İl Temsilciliği tarafından 100 dağcının Erciyes Dağı zirvesinde dalgalandırdığı Türk Bayrağı, dağ tırmanış ekibi tarafından Vali Çiçek’e teslim edildi.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Programda, öğrenciler duygu dolu şiirler okurken, gençler halk oyunları, tiyatro, karate ve 100’üncü yıl gösterisi yaptı. Törende, kulüpler arasında gerçekleşen turnuvalara ödül takdimi, Başkan Büyükkılıç’ın da yer aldığı protokol tarafından yapıldı.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından konser de verilen kutlama programı, tören geçişi ile devam etti. Ay yıldızlı Türk bayrağı ile öğrencilerin, izcilerin, gazilerin, bisikletlilerin, AFAD’ın, Kızılay’ın, atlı birliklerin, Büyükşehir İtfaiyesi’nin, kahraman askerlerin ve polislerin geçişi büyük ilgiyle izlendi.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Ayrıca vatan için çırpınan kanatlarıyla Türkiye ve Kayseri’nin medar-ı iftiharları 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na ait kargo ve nakliye A400M, namı diğer Koca Yusuf uçakları da Cumhuriyet Meydanı’nda yakın uçuş yaparak, muhteşem bir görsel şölen sundu. 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü tarafından üretilen ilk ve tek milli uçak çeker aracı Rahvan, yine ilk ve tek üretilen bomba yükleme cihazı Seyit Onbaşı da kortejde geçiş yaptı.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Muhteşem bir geçit töreni düzenlendiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, nice 100 yıllar temennisinde bulunarak, 'Canları pahasına vatanlarını savunarak bu cennet vatanı bize armağan eden, başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Nice 100’lü yıllara' diye konuştu.

Kayseri'de 29 Ekim büyük çoşkuyla kutlandı!

Törende vatandaşların sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükkılıç, başta çocuklar ve gençler olmak üzere bol bol Kayserililerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.