Kayseri'de 11 işletmeye ceza yağdı!

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 10 günde 11 işletmeye ceza yağdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de 11 işletmeye ceza yağdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak 3 hafta sürecek denetim 28 Ağustos tarihinde başlamıştı. Kayseri’de de sahaya çıkan Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 10 günlük sürede 392 işletmeyi denetleyerek 11 işletmeye ceza uygulandı.

Kayseri'de 11 işletmeye ceza yağdı!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 81 ilde eş zamanlı olarak üç hafta boyunca yoğun denetim gerçekleştirecek. Denetimlerde birçok nokta göz önünde bulundurulacak. Özellikle toplu gıda tüketiminin olduğu yerlerde gıda kaynaklı salgınları engellemek ve hızlı tedbirler alabilmek için lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza şartlarına uyulup uyulmadığına yönelik denetimlere ağırlık verilmesi denetlenecek. Aksi takdirde işletme ve ürünlerine idari yaptırım uygulanacak.

Kayseri'de 11 işletmeye ceza yağdı!

Konuyla ilgili olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından kamuoyu bilgilendirmesi yapıldı. Yapılan bilgilendirmede, ‘Bakanımızın talimatları doğrultusunda 21.08.2023 - 01.09.2023 tarihleri arasında 392 Toplu Tüketim işletmesi denetlenmiş olup; 32 işletmeye eksiklikler için süre verilmiş, 11 işletmeye 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri,  Bitki Sağlığı,  Gıda ve Yem Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanmıştır’ ifadelerine yer verildi.

Kayseri'de 11 işletmeye ceza yağdı!