Kayseri'de 1,6 milyon TL değerindeki tarla icradan satışa çıkarıldı
Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde 25 bin metrekarelik tarla üzerindeki hisse, borç nedeniyle icra yoluyla satışa çıkarıldı. Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 1 milyon 627 bin 129 TL oldu.
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde bir borç nedeniyle taşınmaz satışı yapılacağı duyuruldu. Kovalı Mahallesi’nde bulunan tarla vasfındaki taşınmaz icra yoluyla satışa çıkarıldı. İcra dosyasında yer alan bilgilere göre satışa konu olan taşınmaz, 3048 ada 74 parselde kayıtlı bulunuyor. Ana taşınmazın toplam yüzölçümü 25 bin 112,09 metrekare olarak belirtilirken, satışa çıkarılan hissenin karşılığı 4 bin 708,517 metrekare olarak açıklandı.
Tarla için 1,6 milyon TL değer biçildi
İmar planı dışında bulunan taşınmazın satışa esas alınan muhammen kıymeti 1 milyon 627 bin 129,22 TL olarak belirlendi. İlanda taşınmaz için yüzde 20 KDV uygulanacağı da belirtildi. Taşınmazın tapu kaydında ise çeşitli şerhler bulunuyor. İlanda, parselin Kayseri Develi-Yahyalı Ovası Koruma Alanı içerisinde kaldığı ve ayrıca Büyük Ova Koruma Alanı kapsamında bulunduğu bilgisine yer verildi.
İlk artırma 14 Aralık’ta başlayacak
İcra satışının ilk artırması 14 Aralık 2026 saat 13.45'te başlayacak ve 21 Aralık 2026 saat 13.45'te sona erecek. İlk artırmada satış gerçekleşmemesi durumunda ikinci artırma ise 13 Ocak 2027 saat 13.45'te başlayacak. İkinci artırmanın 20 Ocak 2027 saat 13.45'te sona ereceği duyuruldu.
Satışa ilişkin ayrıntılı görseller, artırma şartları ve diğer bilgilere esatis.uyap.gov.tr üzerinden 2026/82 TLMT. dosya numarasıyla ulaşılabilecek.