Kayseri bu tartışmayı konuşuyor! Ertekin ve Ataman düellosu yeni bir boyut kazandı

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, yeni bir açıklamada bulundu... İYİ Parti 8. sıra Milletvekili Adayı Mehmet Sebati Ataman, Ertekin'e nasıl bir yanıt verdi? Bu tartışma Kayserili vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor... Kayseri bu paylaşımları konuşuyor! Ertekin ve Ataman düellosu yeni bir boyut kazandı

Kayseri bu tartışmayı konuşuyor! Ertekin ve Ataman düellosu yeni bir boyut kazandı

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından tartışmalar sürüyor.
Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından İYİ Parti Kayseri 8. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Sebati Ataman’dan yanıt gecikmemişti.

ERTEKİN NE SÖYLEMİŞTİ.
CEO Ertekin, seçimleri futbol maçına uyarlayıp, “Tek maçta bitmesi gereken bir mücadele 2. maça kaldı. İlk maçta çok daha üstün olan taraf artık kutlamaları bırakıp sahaya inmeli, antrenmanlara başlamalı. Hakemin son düdüğü çalacağı ana kadar da yorulmadan, acıkmadan, uyumadan çalışmalı. Kazanmaya çok yakın olsa da maç sahada kazanılır. İlk maçta sahaya büyük ümitlerle çıkan ve taraftarlarını farklı bir galibiyete inandıran diğer tarafa gelince: Azınlıkta olan makul bir kesim mağlubiyeti çok fazla teknik direktör olmasına, kaptanın rakip takım kaptanına göre zayıf olmasına ve en önemlisi cezalı/yasaklı oyunculardan medet ummasına bağlarken kahir ekseriyet federasyona, gözlemciye, maçın hakemine, VAR hakemine suçu yüklemeyi tercih ediyor. Hatta içlerinde atmadıkları golün karşı tarafa yazıldığını iddia edenler, karşı tarafın attığı temiz golleri bile tabelaya yazmayı reddedip, vardır bir şey diyerek VAR’a götürmeye çalışanlar var. Yani takım tel tel dökülürken, oyunu görmeyip oyun dışında her şeye saldıranlar var. Ve bu kafayla http://2.maçı alacaklarına inanıyorlar. Allah akıl fikir versin” ifadelerini kullanmıştı.

Kayseri bu tartışmayı konuşuyor! Ertekin ve Ataman duellosu yeni bir boyut kazandı

ATAMAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ


Ataman da, CEO Ertekin’in bu paylaşımına karşılık olarak, “Sen kimsin ki muhalefete akıl verme hadsizliğinde bulunuyorsun, eğer siyaset yapacaksan çık siyaset yap, kayyum olarak atanıp iktidar yalakalığı yapan biri olarak sen de haklısın(!), sana ekmek verenin elini yalamak zorundasın, az kaldı” diye yanıt vermişti.

Kayseri bu tartışmayı konuşuyor! Ertekin ve Ataman duellosu yeni bir boyut kazandı

ERTEKİN’DEN YENİ PAYLAŞIM


Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin, Mehmet Sebati Ataman’ın kendisine yönelik yaptığı açıklamaya, “Üniversitede hocalık yapıyorum. Öğrencilerimle bazen derse ara verip hayata dair sohbet ederiz: “Başarı gayrete aşıktır. Başarılı olmak için samimiyetle çok çalışın. Göreceksiniz bu durumda hakkında sürekli konuşulan kişi olacaksınız. Bu ülkede yaşayan herkesin fikrini hakaret etmeden beyan etme hakkı vardır. Beğenmediğiniz fikirleri kabul etmek zorunda değilsiniz ama fikir açıklama özgürlüğüne saygı duymak zorundasınız. Ama göreceksiniz en çok da demokrat geçinenler, bu ülkede fikir özgürlüğü yok diyenler sizi konuşturmamaya çalışacaktır. Sosyal medya dehlizlerinde arkanızdan konuşulanları ciddiye almayın. Varlığından haberdar olmadığınız, yahu bu şehirde böyle biri mi yaşıyormuş dediğiniz, sadece fikir beyan ettiniz diye size sataşarak şöhret devşirmeye çalışan kişilere cevap vererek paye kazandırmayın. Din, spor ve siyasetle ilgili fikrinizi beyan edebilirsiniz ama münakaşaya girmeyin. Çünkü muhatabınız büyük olasılıkla 500 kelimeyle konuşan ve 2. cümleden sonra fikirleri tükeneceği için fikir kifayetsizliğini hakaretle kapatmaya çalışacak bir ‘dil acizi’ olacaktır. Ve unutmayın bu fikir fukaraları aslında sizi ya da başarılarınızı çekemediği için değil kendi başarısızlıklarını hazmedemedikleri için size saldırmaktadır. Bu saldırılara “Hadsize had bildirmek, yetime kaftan giydirmek gibidir” diyerek cevap vermek ya da “ İt ürür kervan yürür” diyerek susmak sizin tercihinizdir.” Nerde kalmıştık der, derse döneriz.” Şeklinde yeni bir paylaşım yaparak, göndermede bulundu.
Ataman’ın, bu yanıt karşısında nasıl bir paylaşım yapacağı merak ediliyor. 

Kayseri bu tartışmayı konuşuyor! Ertekin ve Ataman duellosu yeni bir boyut kazandı

HABER: YASEMİN SERBEZ