Kayseri Baro Başkanı Dursun: 'Uzun bir eylem planının üçüncü halkasındayız'

Bugün, çoklu baro istemine karşı Türkiye'deki çok sayıda baro başkanının başlattığı Savunma Yürüyüşü ile ilgili konuşan Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun, 'Uzun bir eylem planının üçüncü halkasındayız. Yaşanacak aşamalara göre eylem planımızın devamı gündeme gelecek.' dedi.

Kayseri Baro Başkanı Dursun: 'Uzun bir eylem planının üçüncü halkasındayız'

Bir süre önce gündeme gelen ve Meclis’e getirileceği konuşulan Avukatlık Kanunu'nda yapılması planlanan değişiklik kapsamında ‘çoklu baro ve baroların seçim sistemi’ne dair planlamalara karşı, geçen Çarşamba barolar tarafından eşzamanlı olarak yapılan basın açıklamasının ardından, bugün Savunma Yürüyüşü başlatıldı. Pazar günü öğleden sonra Ankara’da sona erecek olan yürüyüşe katılan Kayseri Baro Başkanı Avukat Cavit Dursun da, Savunma Yürüyüşü’ne destek verdi.

Savunma Yürüyüşü’nü, uzun bir eylem planının ‘üçüncü halkası’ olarak niteleyen Dursun, “Yaşanacak aşamalara göre devamı gelecek. İktidarımız halka yapacağı kötülüğü, savunma hakkını ve özgürlüklere yapılan zararı görüp de teklifi Meclis’ten çekerse gerisine gerek kalmayacak ama bu iş bu aşamaya gelirse barolarla birlikte diğer eylem planlarını harekete geçireceğiz.” diye konuştu.

“DİĞER TOPLULUKLAR GİBİ SUSSA İDİK, BU KONU GÜNDEME GELMEZDİ”

Baroların sıradan bir meslek odası olmadığının, yargı erkinin savunma kurumu olduğunun altını çizen Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devleti devlet, yargıyı yargı yapan şey yaptığımız iş. Biz sadece meslek örgütü değiliz. Bu kadar hukuksuz, toplumun ve halkın aleyhine, halkın haklarını savunamaması, insanların özgürlüklerine yapılacak müdahale sonucunu doğuracak bir çalışmanın geri çekilmesi kadar doğal bir beklentimiz yok. Barolar ve avukatlar kendi haklarını savunmuyor toplumun haklarını savunuyor; kadına şiddet, hayvana şiddet, çevre hakları için, hes projelerinin iptallerini açtıkları için, türlü hukuksuzluklara karşı durdukları ve halkın haklarını genel anlamda savundukları şiçin hedefler. Biz de diğer toplulullar gibi susmuş olsaydık bu konu gündeme gelmezdi.”

"TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ 'BİRLİK OLMAYA' DAVET EDİYORUZ"

Halihazırda 55’in üzerinde baronun yürüyüşe katıldığını kaydeden Dursun, “İlk beyan edenlerin sayısı 41 olduğu için, 41 rakamı üzerinde duruldu. Ama kervan yolda düzülür mantığıyla, yürüyüşün başladığı ilk gün gördüğümüz kadarıyla 55 civarında baro katılım sağladı. Net sayı Pazar günü Ankara’da yapacağımız buluşmada belli olacak. Bununla birlikte yazılı açıklamamamızda da ifade ettiğimiz üzere Türkiye Barolar Birliği’ni göreve, baro olmaya davet ediyoruz. İstiyoruz ki, üst kurulumuz olması dolayısıyla gereken fiili görevlerini yerine getirsin.” dedi.

Savunma Yürüyüşü’ne katılan barolar, Pazar günü öğleden sonra saat 17.00 civarında Ankara girişinde buluşup sembolik olarak kısa bir yürüyüş yapılacak. Ardından, Pazartesi günü Anıtkabir’de bir buluşma gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi