Kayseri 'ye yeni hava limanı müjdesi!

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, yeni Kayseri hava limanının yakın süreçte ihaleye çıkacağı müjdesini verdi. Çopuroğlu, Şehir Hastanesi önünden geçecek olan tramvay hattının da yakında tamamlanacağını belirtti.

Kayseri   'ye yeni hava limanı müjdesi!

Göreve geldikleri günden bu yana yeni hava limanı ile ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirten Çopuroğlu, sonunda çalışmalarının karşılığını aldıklarını ve yakın bir süreçte Kayseri’nin yeni havaalanına kavuşacağını söyledi. Çopuroğlu, “Bu konu bizim hep gündemimizdeydi. Ankara ziyaretlerimizde de Kayseri’nin, Türkiye’de tüm belediyeleri Cumhur İttifakı 'nda olan bir şehir olduğunu yineliyor ve taleplerimizi dile getiriyor idik. Sonunda kısmet oldu ve Sayın Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yeni hava limanı konusunda müjdeyi verdi. Koronavirüs sürecini atlattıktan hemen sonra hızlıca ihaleye çıkılacak.” dedi.


“YENİ HAVAALANI KAYSERİ’NİN İMAJINA YAKIŞACAK”
Yeni hava limanının Kayseri’nin imajı için elzem olduğunun altını çizen Çopuroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kayseri, gerek Erciyes, gerekse Kapadokya’dan dolayı havaalanı sıkça kullanılan bir şehir. Takdir edilir ki, turistler için ilk izlenim o şehrin hava limanından başlar. Bu açıdan yeni hava limanı Kayseri’nin imajına yakışır biçimde olacak. Proje dosyasını bizzat inceledim, çok yerinde bir çalışma. Burası geniş otoparkları, gelen yolcu geliş ve gidiş hatları, ‘CIP’ adı verilen özel yolcu salonları ile çok geniş bir kompleks olacak. Eski hava limanımız bu süreçte çalışmaya devam edecek ve yeni hava limanı devreye girdiğinde dış hat uçuşları için hizmet verecek. Yeni hava limanı her yönüyle Kayseri’nin imajına yakışır kompleks bir yapı olacak.”


ŞEHİR HASTANESİ ÖNÜNE TRAMVAY HATTI GELİYOR
Diğer bir müjdenin de, Şehir Hastanesi önünden geçecek olan tramvay hattına dair dosyanın tamamlanması olduğunu kaydeden Çopuroğlu, yüksek hızlı tren, banliyö hattı ve bazı ilçelere yapılacak olan köprülerle ilgili çalışmaları da sürdürdüklerini ifade etti. Çopuroğlu, “Yüksek hızlı tren konusu da Kayseri için çok önemsediğimiz ve üzerinde durduğumuz ulaşıma dair bir başka konu. Şu anda bununla ilgili bir gelişme kaydedemedik, çünkü o daha kapsamlı ve başka illeri de kapsayan bir ulaşım işi. Biraz zaman alacak ancak onunla ilgili de olumlu sonuç alacağımızın sinyallerini aldık.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi