KAYBİS'e Saldırı! Büyükkılıç Görüntüleri Paylaştı

Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi (KAYBİS), yeni sezonunu açtı ancak şehrin dört bir yanındaki bisiklet istasyonlarında bir grup çocuğun, bisikletlere zarar verdiği görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç o anları sosyal medya hesabından paylaşarak sitem etti. Detaylar haberimizde…

KAYBİS'e Saldırı! Büyükkılıç Görüntüleri Paylaştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi (KAYBİS), yeni sezonunu başlatarak şehrin ulaşımında önemli bir alternatif sunarken, bazı istasyonlarda bir grup çocuğun, bisikletlere zarar verdiği görüldü. Bu durum, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın da dikkatini çekti. 

KAYBİS'e Saldırı! Büyükkılıç Görüntüleri Paylaştı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan çevreci ve doğa dostu KAYBİS'in önemine vurgu yaptı. Ayrıca çocukların bisikletlere zarar verdiği görüntüleri paylaşarak kamu malına karşı duyarlılık konusunda toplumun daha hassas olması gerektiğini vurguladı. 

Paylaşımda; ‘Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan çevreci ve doğa dostu KAYBİS hepimizin… İlk yarım saati öğrencilerimize ücretsiz olan ve tüm Türkiye’de örnek gösterilen bisikletlerimiz sizler için hizmet vermektedir. İçimizi sızlatan, kamu malına zarar verilen bu görüntüleri sizlerle hiç paylaşmak istemezdik. Ancak, hukuki süreç sonrası yavrularımızın ve gençlerimizin geleceğini, sicilini etkileyecek bu üzücü hadiselerin bir daha yaşanmaması için kamuoyunun dikkatine sunmak istedik. Kamu malına karşı hassas olunması insanî ve millî bir görevimizdir. Lütfen bu konuda daha hassas ve daha duyarlı olalım. Ebeveynler olarak yavrularımıza kamu malına zarar vermenin bir suçtan öte insanlık ayıbı olduğunu anlatalım’ ifadeleri yer aldı.