KAYADAN OYMA KÜLTEPE MÜZESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç,  '150. Yılda 150 Proje'  kapsamında Kültepe- Kaniş Karum için kayadan oyma müze projesi hazırlandığını ve 5 Mayıs'ta ihalesinin yapılacağını açıkladı.

KAYADAN OYMA KÜLTEPE MÜZESİ

KAYSERİ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

Ticaretin ve kültürün merkezi olan, 6 bin yıllık geçmişiyle değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’ye çok özel ve önemli müzeleri kazandıracaklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kültepe-Kaniş-Karum bölgesindeki kazılarda çıkan eserlerin sergilenmesi için, ortama uygun biçimde kayadan oyma bir müze yapılacağı müjdesini verdi.

Müze ihalesine 5 Mayıs'ta çıkılacağını belirten Büyükkılıç, "Buradan çıkan ürünler, eserler tablet şeklindeki çek, senet, değişik ticari anlaşmalarla ilgiliydi. Yurt dışındaki müzelerde yer almakta. Özellikle de Ankara’daki Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde yer alarak, 20 binin üzerinde tabletimiz maalesef oralarda bulunmakta. Biz bu çıkan eserlerden oluşacak olan Kültepe Müzesi’ni Sivas Yolu üzerinde, hayata geçireceğiz. Burası Kayseri için bir yenilik olacak.  Oyma kayaya yapılacak olan müzenin adından çok söz ettirecek." dedi.

Kurumsal Haber