KASKİ'den 'şebeke suyu' açıklaması! Sularımız ne kadar temiz?

Suyun hayatımızdaki önemi yadsınamaz bir gerçektir. Ayrıca, toplumun sağlık ve hijyen standartlarının korunması için suyun güvenli bir şekilde kullanılması da büyük önem taşır. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) şebeke suları hakkında halkı bilgilendiren bir açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

KASKİ'den 'şebeke suyu' açıklaması! Sularımız ne kadar temiz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suyun kalitesi sağlığımız için hayati bir rol oynar. Şebeke suları, yerel su şebekeleri aracılığıyla halkın kullanımına sunulan içme suyudur. Bu sular, genellikle barajlar, göller, nehirler veya yeraltı su kaynaklarından toplanır, arıtma işlemlerinden geçirilir ve ardından şehirlerin ve kasabaların su şebekelerine dağıtılır. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) de şebeke suları hakkında açıklamalarda bulundu. 

KASKİ'den 'şebeke suyu' açıklaması! Sularımız ne kadar temiz?

KASKİ, sebeke suyu kullanan vatandaşların aklında, suyun kalitesiyle ilgili soru işareti kalmaması adına suların düzenli olarak kontrol edildiğini ve analizler yapıldığını açıkladı. 

 

KASKİ, kentteki suyun sağlık ve güvenlik açısından uygun olup olmadığını düzenli olarak kontrol ettiğini ve analizler yaptığını açıkladı. Kentin tamamında şebekeye verilen suyun, "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik"te belirtilen kriterleri tamamen sağladığı belirtti. Bu denetimler ve analizler sayesinde, tüketime sunulan suyun kalitesinin sürekli olarak izlendiği ve halkın sağlığını riske atacak herhangi bir duruma izin verilmediği vurgulandı.

KASKİ'den 'şebeke suyu' açıklaması! Sularımız ne kadar temiz?

Halkın, şebeke suyunu gönül rahatlığıyla tüketebileceği vurgulanırken, böylece güvenilir bir içme suyu kaynağına sahip olunduğu belirtildi.