Karpuzatan taşınıyor!

Türkiye'nin ve Kayseri'nin en büyük işletmelerinin de bulunduğu Karpuzatan taşınıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Karpuzatan taşınıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Karpuzatan bölgesinin taşınacağını açıkladı. Türkiye’nin ve Kayseri’nin en büyük işletmelerinin bulunduğu bölge nereye taşınacak? İşte detaylar…

Kayseri’de Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2’nci Etap kapsamında 618 Adet Konutun Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı temel atma töreninde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Karpuzatan bölgesinin taşınacağını duyurdu.

Büyükkılıç Karpuzatan’da bulunan pastırma ve sucuk işletmelerinin 5,5 milyon metrekarelik büyüklüğü ile ülkemizin en büyük hayvancılık üretim üssü olacak olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi’ne taşınacağını ve buranın da kentsel dönüşüm alanına dâhil edileceğini açıkladı.

Karpuzatan taşınıyor!

100’e yakın firmanın bulunduğu Karpuzatan’da yıllardır bu tesislerin şehir içinde kaldığı ve taşınması gerektiği konuşuluyordu.

Bu kapsamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği yaparak işletme sahipleriyle anlaşma sağlaması ve işletmeleri şehir dışına çıkarıp Beydeğirmeni Besi ve Hayvancılık alanına taşıması bekleniyor.