Karaoğlu: 'Atatürk 'e hakaret cezasız kalmamalı'

CHP 'li Sema Karaoğlu, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi eski imamı Mustafa Demirkan 'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'e yönelik 'zalim ve kafir ' hakaretinin cezasız kalmaması gerektiğini söyledi.

Karaoğlu: 'Atatürk 'e hakaret cezasız kalmamalı'

Demirkan 'ın söz konusu ifadelerini hadsizlik olarak niteleyen Karaoğlu, ilgili sözlerle sistemli bir şekilde Atatürk düşmanlığı yapıldığını savundu. İlgili sözlere devlet düzeyinde de tepki gösterilmesi gerektiğini belirten Karaoğlu, savcıları göreve davet etti.

Karaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ayasofya 1000 yıl kilise olarak hizmet vermiş, 500 yıla yakın camii olarak kullanılmış, 85 yıldan fazla da müze olarak hizmet vermiş bir dünya kültür mirasıdır. 1935 yılında müzeye çevrilmesinin ardında derin bir tarih bilgisi, dünya kültür mirasına, kültüre, sanata ve dünya barışına verilen önem vardır. Dolayısıyla müzeye çevrilmesini o günkü şartlarda değerlendirmek ve ona göre yorumlamak gerekir. “Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez, din ait olduğu yerde temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır” diyen devletimizin kurucu liderinin dediği gibi kirli oyunlar içinde olan, bir yerlere yaranmaya çalışan hoca kılıklı imamlara asla fırsat vermeyeceğiz. Atatürk 'e hakaret cezasız kalmamalı."

 

>>Kurumsal Haber