'Kanada'dan da adalet bekliyoruz'

Kamuoyunda sır kasap olarak anılan Ratko Mladiç'in, Bosna Savaşı'ndan yıllar sonra ömür boyu hapis cezasının onaylandığını söyleyen Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, aynı adaletli yaklaşımı, Pakistanlı aileye dönük saldırılar ilgili olarak Kanada hükumetinde de beklediklerini ifade etti. 'Kanada'dan da adalet bekliyoruz'

'Kanada'dan da adalet bekliyoruz'

Başkan Ahmet Taş, Bosna Savaşı sırasında NATO güçlerine teslim edilen 8 bin sivil silahsız Boşnak Müslümanın katilinin ömür boyu hapis cezası onaylandığını belirterek, "Masumların katili cezasız kalmadı." dedi.
Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, söz konusu kararın, Boşnakların hayatta kalan yakınlarının yüreklerine su serptiğini dile getiren Taş, Kanada'da meydana gelen Pakistanlı aileye saldırıların da cezasız kalmaması gerektiğini söyledi. Taş, "Mazlumder Kayseri Şubesi olarak, Batı ülkelerinde sık görülmeye alıştığımız ırkçı ve İslam düşmanlığı çağrışımı olan bu saldırı ve katliamı insan hakları adına şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden sivil masumlara Allah'tan rahmet, yaralıya acil şifalar diliyoruz. Yakalanan olayın faili saldırganın ve varsa azmettiricilerinin adalet önünde yaptıkları katliamın hesabının sorulması için Kanada yetkililerini göreve davet ediyoruz." dedi.

Kurumsal Haber