Kamu işçilerine yapılacak ek ödeme ne zaman? - İlave Tediye ne demek?

Kamu işçileri kendilerine yapılacak ek ödemenin ne zaman yapılacağını merakla beklerken İlave tediyelerin sürelerine ilişkin tarih Resmi Gazete'de yayımlandı.  İkramiye 2 taksit şeklinde verilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kamu işçilerine yapılacak ek ödeme ne zaman? - İlave Tediye ne demek?

Kamu işçilerine 2024 yılında yapılacak ek ödemenin tarihi belli oldu. Karar Resmi Gazete’de 'Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere, 2024 Yılında Verilecek İlave Tediyelerin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkında Karar' başlığı ile yayımlandı.

Buna göre ek ödemenin ilk yarısı 26 Ocak, ikinci yarısı ise 5 Nisan’da verilecek. Maden işçilerinin ise ödemenin tamamının 23 Aralık’ta alacağı belirtildi.

Kamu işçilerine yapılacak ek ödeme ne zaman? - İlave Tediye ne demek?

İlave Tediye nedir?

İlave Tediye, TDK’ya göre, Arapça kökenli olup ödeme anlamını taşımaktadır. İlave Tediye, genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiyedir. Kamu işçilerine bu ikramiye her yıl 52 günlük çıplak ücret tutarında ödeniyor. Bu ödemeden taşerondan kadroya geçen kamu kurumlarındaki personel de yararlanıyor.