Kalkan: 'Okullara ödenek ayrılmalı'

Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 No'lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Kovid-19 tedbirleri için okullara ödenek ayrılması gerektiğini söyledi.

Kalkan: 'Okullara ödenek ayrılmalı'

Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Aydın Kalkan, eğitim camiası olarak okulların açılmasını ve yüzyüze eğitimin başlamasını istediklerini, ancak yöneticilere sorumluluk verilmesine rağmen, salgına dair önlem alınması için ödenek verilmediğini savundu.

SORUMLULUK VAR AMA ÖDENEK YOK…

Kalkan, “Okul müdürleri maske hazırlamak zorunda fakat ödenekleri yok, dezenfektan tedarik etmek zorunda bazı meslek liselerimiz bu konuda üretim yapıyor ve ihtiyacı karşılıyor. Okulların çoğunda temizlik görevlileri yok, İŞKUR aracılığı ile çalıştırılan işçiler henüz belirlenmedi. Tüm tedbirleri alması gereken okul yöneticileri Bakanlığın emirleri ile imkansızlıklar arasında sıkışmış durumda.” dedi.

“HER OKUL YEREL İMKANLARA AYNI DERECEDE ULAŞAMIYOR”

Her durumda yerel imkanlarla okulların ihtiyaçlarının karşılanamayacağının altını çizen Kalkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerel imkanlarla ihtiyaçları karşılayın deniyor fakat okuluna, semtine, konumuna göre yerel imkanlara ulaşma imkanı farklılık gösteriyor, Söz konusu olan çocuklarımız ve insan sağlığı. Bakanlık ödenek oluşturmalı ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmelidir.”

“ÖDENEKLERLE İLGİLİ ÇELİŞKİLER GİDERİLMELİ”

Okul ödenekleri ile ilgili çelişkilerin ivedilikle giderilmesi gerektiğini vurgulayan Kalkan, “Biz okulların sağlıklı bir şekilde açılması için okullarımıza öğrenci başı ödenek verilmesini, talep ediyoruz. Okul idarecilerine öğrenci velilerinden bağış almayın deniyor, bir yandan da ihtiyaçlarınızı kendi imkanlarınızla karşılayın deniyor. Burada bir çelişki var, bu çelişki giderilmeli okul yöneticilerimiz sıkıntıdan kurtarılmalıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.