Kalkan: 'Öğretmenlik itibarı en yüksek meslek olmalı'

Memur Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan, öğretmenlerin ve öğretmenlik mesleğinin itibarının yüksek olması gerektiğini ifade etti.

Kalkan: 'Öğretmenlik itibarı en yüksek meslek olmalı'

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Kalkan, şu anda Türkiye'de itibarı en düşük mesleklerden biri haline gelen öğretmenliğin, insan yetiştiren bir meslek olarak üzücü bir durumda olduğunu dile getirdi. 

MESLEK TERCİHİNDE KAZANÇ ESAS ALINIYOR 

Yaptığı açıklamalarda, insanların meslek seçiminde öncelikli olarak kazancına, maaşına bakarak seçim yaptığını ifade eden Kalkan, değer yargılarının para üzerine kurulu olduğunu ancak meslek seçiminde öncelikle mesleğin neye hizmet ettiğinin gözetilmesi ve buna göre seçim yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Kalkan konuya ilişkin şunları belirtti: "Anne-babalar çocuğuna neden öğretmenlik yerine doktorluğu tercih etmesini telkin ediyor? Çünkü doktorluk mesleğinin geliri yüksek. Tabii ki doktorluk da tercih edilebilir ancak ebeveynler önceliği gelire, paraya vererek meslek seçiminde çocuklarını bu yönde yönlendirmesinler. Öğretmenlik bu bağlamda kutsal bir meslektir. İnsan yetiştirir. O doktoru da yetiştiren öğretmendir. Öğretmenlik mesleğinin itibarı yükseltilmeli toplumda gerek bireyler gerekse devlet tarafından. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da bu yönde politikaları olmalı. Öğretmenlik bence itibarı en yüksek meslek haline getirilmeli hem kazanç itibariyle hem de saygınlık itibariyle."  

ÖĞRETMENLİK BÖLÜMLERİNİN PUANLARI YÜKSELTİLMELİ   

Türkiye’de öğretmenlim mesleğinin itibarının yükseltilmesine ihtiyaç olduğunu kaydeden Memur Sen İl Başkanı Kalkan, üniversitelerdeki öğretmenlik bölümlerinin puanlarının yükseltilmesi ve en başarılı, donanımlı kimselerin öğretmen olmasının sağlanarak kalitenin arttırılması ve bununla birlikte itibarının da yükseltilmesi gerektiğine değindi. Kalkan konuya ilişkin olarak: "Geleceğimizi inşa eden öğretmenlerin niteliğinin her anlamda arttırılması gerekiyor. Bununla birlikte öğretmenlik mesleğinin de teşvik edilmesi, tercih ettirilmesi lazım. Bu da öğretmenliğin yok olan itibarının yeniden kazandırılması, en itibarlı meslek haline getirilmesi ile mümkün görünüyor" vurgusu yaptı. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ