Kahve yanı tarifleri – Muhallebili Sadrazam tatlısı
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar muhallebili tatlılara yöneldi. Muhallebinin enfes bir kekle buluşumu olan 'Sadrazam tatlısını' kahve yanında misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Yaz aylarında kahve yanında tüketmek için hafif bir lezzet arayanlara muhteşem bir öneri ile geldik: Muhallebili Sadrazam tatlısı…
Yumuşacık keki ve muhallebisinin birleşmesiyle meydana gelen Sadrazam Tatlısı, yaz aylarında ferahlatıcı tadı ile favoriniz olacak. Sütlü tatlıları seviyorsanız her çatalda lezzeti yaşayacağınız bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
Keki için:
4 yumurta
2 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 kahve fincanı un
Muhallebisi için:
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı margarin
2 paket vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
Muhallebili Sadrazam Tatlısı nasıl yapılır?
İlk olarak muhallebisini hazırlıyoruz. Uygun bir tencerede margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım. İçerisine margarin ve vanilyayı ekleyerek tekrar karıştırıp soğumaya bırakalım.
Keki için: Yumurta ve şekeri kremamsı kıvam alana kadar çırpalım. Üzerine ılık süt ve sıvı yağ ekleyerek çırpmaya devam edelim. Son olarak kuru malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım. Yağlanmış borcama döktüğümüz keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim. Çıkan kekin üzerine nemli bir bez örterek soğumaya bırakalım.
Şerbeti için, süt ve şekeri bir tencerede şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbeti kaynatmıyoruz.
Soğuyan keki ortadan ikiye bölelim. Borcamda kalan kısma şerbetin yarısını dökelim. Üzerine muhallebiyi yayalım. Diğer parçayı da bu sürede kalan şerbetle ıslatalım. Borcamda yer alan kremalı kekin üstüne diğer kek koyalım. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilir, küçük küçük kareler keserek kahve yanı tatlısı yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!