Kahve Yanı Kurabiyesi - Çubuk Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çubuk Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çubuk Kurabiye - Az Malzemeli

Kahve severlerin yanında keyifle tüketecekleri Çubuk Kurabiye, az malzemeli ve pratik bir tarif arayışı içinde olanların beğenisini kazanarak, vazgeçilmezi haline gelmeye aday olacak! Bu lezzetli kurabiyeler, kahve keyfini tamamlayan bir atıştırmalık olmanın yanı sıra, az malzemeyle yapılabiliyor olmasıyla da gözdeniz olacak. 

Bu tarifle, kahve yanı kurabiyesi hazırlamak hem keyifli hem de son derece basit! Az malzemeyle harikalar yaratan bu tarifi deneyerek kahve saatlerinizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Kahve yanı kurabiyesi tutkusunu yeniden keşfedin ve sevdiklerinize de bu lezzeti sunun. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

2,5 su bardağından biraz fazla un

80 gr yoğunlaştırılmış süt

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

100 gr margarin

Hazırlanışı;

Bir kaba tüm malzemeleri koyup yoğuralım. Hazırladığımız hamurları streç filme sarıp bir-iki saat buzdolabında bekletelim. Bekledikten sonra hamuru çıkartıp, 30 parçaya ayıralım. Bu parçalardan 15cm uzunluğunda çubuklar oluşturalım. Bu çubukları yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çubuk Kurabiye - Az Malzemeli

Önceden ısıtılmış 160 derecede 15-20 dakika pişirelim (Pişirme süresi fırına göre değişebilir).

Kurabiyenin rengini ayarlamak için;
Eğer açık kahverengi olanı yapmak isterseniz, hamuruna bir tatlı kaşığı kakao ilave edin.
Koyu kahverengi olan kurabiye için, hamuruna iki yemek kaşığı kakao ekleyin (Dengeyi sağlamak için iki kaşık un eksiltin).

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çubuk Kurabiye - Az Malzemeli

Yoğunlaştırılmış süt tarifi;

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı sütü tencereye alalım. Üzerine bir su bardağı şeker ekleyelim. En kısık ateşte, sürekli karıştırarak tam iki saat pişireceğiz.Sık sık karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Karışım yarı yarıya azaldığında ve rengi biraz koyulaştığında hazır olduğunu anlayacaksınız. İki saat bittiğinde ocaktan alalım ve süzgeçten geçirelim.Yoğunlaştırılmış sütü oda sıcaklığında tamamen soğumaya bırakalım.

Kahve Yanı Kurabiyesi - Çubuk Kurabiye - Az Malzemeli

Püf noktası; Isıyı düşük tutmak ve sık sık karıştırmak önemlidir. Aksi halde sütün dibi yanar ve yanık süt kokusu ve tadı verir. Dilerseniz marketlerden de yoğunlaştırılmış süt alabilirsiniz.