Jeopolitik gerilim fiyatlanacak! Kritik haftaya girildi
Piyasa analisti İslam Memiş, haftalık piyasa ajandasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Küresel piyasalarda bu hafta hem ekonomik verilerin hem de jeopolitik gelişmelerin belirleyici olacağını ifade eden Memiş, yatırımcıları yüksek oynaklığa karşı uyardı.
Memiş, özellikle ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin yapacağı açıklamaların yakından takip edileceğini söyledi. ABD’de açıklanacak enflasyon verisinin de haftanın en kritik başlıkları arasında yer aldığını belirten Memiş, para politikasına yönelik beklentilerin fiyatlamalar üzerinde etkili olacağını dile getirdi.
Piyasaların ana gündem maddesi yalnızca makroekonomik veriler olmayacak. ABD ile İran arasında artan gerilimin küresel piyasalarda daha fazla fiyatlanacağını kaydeden Memiş, jeopolitik risklerin yatırımcı davranışlarını doğrudan etkileyebileceğini ifade etti. Bu nedenle haftanın genelinde sert fiyat hareketleri görülebileceğini belirten Memiş, volatilitenin yüksek seyredeceğini söyledi.
'2026’da iki şampiyonum vardı borsa ve bitcoin'
2026 yılına ilişkin öngörülerini de söyleyen Memiş, yıl başında iki yatırım aracını öne çıkardığını ifade etti. Bunlardan birinin borsa, diğerinin ise Bitcoin olduğunu belirten Memiş, özellikle kripto para piyasasında seçici olunması gerektiğini vurguladı.
Altcoin yatırımlarına mesafeli durduğunun altını çizen Memiş, bu alandaki risklerin yüksek olduğuna işaret etti. Memiş bu varlıklara yönelmeyi önermediğini ifade etti.
Bitcoin şu an ucuz
Bitcoin’e ilişkin görüşlerini de paylaşan Memiş, mevcut fiyat seviyelerini düşük bulduğunu söyledi. Bitcoin özelinde fiyatların oldukça ucuz olduğunu düşündüğünü belirten Memiş, bu seviyelerin kalıcı olmasını beklemediğini açıkladı.