Jandarma açıkladı! Kayseri'de bakın neler olmuş...

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Temmuz dönemi faaliyetleri açıklandı. Kasten öldürme, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve terörle mücadelede önemli gelişmelerin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Jandarma açıkladı! Kayseri'de bakın neler olmuş...

Kayseri İl Jandarma Komutanlığı, Temmuz dönemi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği operasyonları açıkladı. 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin temmuz ayı faaliyetlerinde, kasten öldürme, 79 kasten yaralama olayında gözaltına alınan 175 şüpheliden 8'i tutuklandı.

Hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından toplam 62 olayda 89 zanlı yakalandı. 8 şüpheli ise tutklandı.

Uyuşturucu, yasadışı ekim, resmi belgede sahtecilik, göçmen kaçakçılığı, izinsiz kazı gibi suçlarda ise 39 zanlı gözaltına alındı.

Terör ile mücadele kapsamında; FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütlerine ilişkin yapılan operasyonlarda yakalanan 4 kişi hakkında işlem yapıldı, 1 şüpheli tutuklandı. 2 şüphelinin ise yakalama çalışmaları sürüyor.

Koruma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen 40 aile hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Çeşitli suçlardan yakalama ve UYAP aranması bulunan 432 kişi de yakalandı.

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Türkiye ve Kayseri huzur güven uygulamalarında ise 19 bin 735 kişi sorgulandı, çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 71 zanlı yakalandı. 

Ayrıca, 7 bin 958 araç uygulamasında arandığı tespit edilen 1 araç yakalandı, 225 araca idari yaptırım uygulandı. 30 araç ise trafikten men edildi.