İYİ Parti Kocasinan'dan KGC'ye ziyaret

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Mustafa Işık ve yönetimi Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Metin Kösedağ'a ziyarette bulundu.

İYİ Parti Kocasinan'dan KGC'ye ziyaret

Ziyarette basının önemine değinen Başkan Işık, “Kayseri basını çok güçlüdür. Doğru, tarafsız haber konusunda basınımıza güveniyoruz. Bizim derdimizi nasıl vatandaş ise medyanın da aynı şekilde. Bu bakımdan ben Başkan Kösedağ nezdinde tüm basınımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Burada Kocasinan bölgesinde yaşanan sorunlarla ilgili konuşan Işık, “Kocasinan Belediyesi de ilgili kanun çerçevesinde Ziya Gökalp ve Yenidoğan Mahallelerinin bir kısmında kentsel dönüşüm alanı ilan ederek burada bir çalışma başlatmıştır. Yalnız Belediye burada yaptığı planlama ile öncelikli olarak kendine 13 adet parsel üretmiş ve bu parselleri ihale yolu ile satarak o günkü rakamlarla 70 milyon 800 bin TL, bu günkü rakamlarla yaklaşık 250-300 milyon TL arasında bir gelir elde etmiştir. Belediye bu alandan kendi rantını aldıktan sonra maalesef vatandaşı serbest müteahhit firmalarla baş başa bırakmıştır. Müteahhit ve vatandaşlar arasında zaman zaman yaşanan anlaşmazlıklara da duyarsız kalmıştır. Oysa ki kentsel dönüşüm uygulama esaslarını belirleme yetkisi bulunan belediyenin, muhtemel bu tür anlaşmazlıkları önceden öngörerek, uygulama esasları içerisinde vatandaşı sağlama alacak ve uygulamayı sürdürülebilir kılacak tedbirleri alması gerekirdi. Maalesef Kocasinan Belediyesi, Temel hedefi vatandaşın eskimiş ve dayanıksız yapılarını dönüştürmek olan bu kanunu,( KPOK) Kendine Parsel Oluşturma Kanunu olarak kullanmış ve vatandaşı kaderi ile baş başa bırakmıştır. Hâlbuki söz konusu satılan 13 adet imar parseli, bu bölgede mağdur olan vatandaşların hızlı ve etkin bir şekilde dönüşümü için kullanılsaydı, bugün itibari ile söz konusu mahallelerde dönüşmemiş gecekondu kalmazdı. Belediyenin doğal görevi olan ve her mahallede icra ettiği yol yapmak, park ve kaldırım yapmak gibi temel görevlerini bu mahallelerde icra ederken, sanki kentsel dönüşümün başarısı gibi sunmasını da Kayseri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Çözüm, belediyenin kendi mallarına gösterdiği özeni, hızı ve sağlamcılığı vatandaşın malına da göstermesindendir. Bunun yollarını eğer bu toplantıyı izlerlerse biz sunacağız. Her zaman çözüm vardır, yeter ki niyet olsun. Nasıl ki İYİ Parti’nin Argıncıkta yaptığı halk toplantısından sonra Sancaktepe, Boztepe Mahallelerimizde yaptığı halk toplantılarından sonra, 25 yıldır görmedikleri Mahalleleri görür hale gelip apar topar hizmet üretme gayretine girmişlerse, emin olun önümüzdeki günlerde de bu mahallemize gelip bizim işaret ettiğimiz çözümleri sizlere sunacaklardır. İYİ Parti aktif, dinamik, heyecanlı, teknik ve hukuki yaklaşımları, üreten, düşünen ehil kadroları ile Kocasinan ilçemize iyi geliyor ve daha da iyi gelecektir.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kösedağ ise Işık ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

>>Selma Kan