İşte Kayseri 'nin yasaklı alanları...

Yılbaşı akşamı Kayseri 'de sınırlandırılacak alanlar belli oldu.

İşte Kayseri 'nin yasaklı alanları...

Kayseri İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan kararla, 31 Aralık saat 21.00 itibari ile kısıtlamaya dahil olan ve turistlerin de girişlerinin kısıtlanacağı alanlar belli oldu.

Alınan karar göre 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den 1 Ocak 2021 Cuma günü saat 10.00’a kadar Melikgazi İlçesi, Erciyes Dağı oteller bölgesindeki boş alanlar, açık otoparklar, Tekirkapı ve Develikapı teleferik girişindeki alanlar, Kocasinan ve Melikgazi İlçeleri Kayseri Park AVM civarına, Sivas Caddesi’nin İpeksaray AVM önünden Cumhuriyet Meydanına kadar olan bölümüne, Cumhuriyet Meydanına ve Valilik ile Saat Kulesi önündeki alanlara, Talas İlçesi Seyir Tepesi’ne, yabancı turistler de dahil olmak üzere tüm girişler sınırlandırılacak.

Kolluk birimlerince, sınırlamalara ilişkin olarak sınırlama getirilen süre boyunca bu yerlere kişilerin girişini engelleyecek şekilde fiziki güvenlik tedbirlerinin alınması sağlanacak. Belirtilen cadde, bulvar veya meydanlarda sınırlama getirilen süre boyunca kişilerin (yabancı turistler de dahil) bir araya gelebilecekleri etkinliklere kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince iişlem yapılabilecek.

Haber Merkezi