İşte Kayseri'nin Kirada En Ucuz ve En Pahalı Mahalleleri!

Kira fiyatlarında yaşanan artış hem ev sahiplerini hem de kiracıları etkiliyor. Peki, Kayseri'de en ucuz ve en pahalı kiralık daireler hangi mahallede? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

İşte Kayseri'nin Kirada En Ucuz ve En Pahalı Mahalleleri!

Kira fiyatlarında yaşanan artış hem ev sahiplerini hem de kiracıları etkiliyor. İşte, Kayseri’de en ucuz ve en pahalı kiralık daireler…

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yüzde 25 kira artış oranının 1 Temmuz 2024 tarihinden sonra değişeceğine dair açıklamaları sonrasında, Tüketici Fiyat Endeksi'nin 12 aylık ortalamasının esas alınarak kira artış oranlarının belirleneceği ifade edildi. Kira fiyatlarında yaşanan artış sonrasında vatandaşlar Kayseri’de en ucuz ve en pahalı kiraları araştırıyor.

Bu haber için Kayseri’de merkeze yakın olan üç ilçenin karşılaştırılması yapıldı. Melikgazi, Kocasinan ve Talas…

Talas kiracı açısından en yoğun ilçelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Üniversiteye yakınlığı sebebiyle öğrencilerin çok fazla tercih ettiği Talas ilçesinde evlerin genellikle eşyalı olması sebebiyle kira ücretleri yüksek oluyor. Sektör kaynakları Talas ilçesinde devir daim yüksek olduğu için Talas’ı pahalılık ve ucuzluk sıralamasına koyamayacaklarını ifade etti.

İşte Kayseri'nin Kirada En Ucuz ve En Pahalı Mahalleleri!

Kayseri’de en yüksek kiralar genellikle Melikgazi ilçesinde oluyor. Melikgazi ilçesinde bulunan mahallelerin çarşıya yakın olması ve metrekaresinin yüksek olmasından dolayı tercih edildiği edinilen bilgiler arasında.

İşte Kayseri'nin Kirada En Ucuz ve En Pahalı Mahalleleri!

İşte Melikgazi’de Yüksek Kiralı Mahalleler;

Alpaslan, Köşk ve Yıldırım Beyazıt Mahalleleri Melikgazi’de en yüksek ev kirası bulunduran mahalleler. Buralarda üst segment yani metrekaresi yüksek ve çok odalı bir daire için 25-30 bin TL arasında kira ödemesi yapılıyor. Bu mahallelerde ev ne kadar eski de olsa yüksek fiyatlar karşımıza çıkıyor.

Melikgazi’de Düşük Kiralı Mahalleler;

Melikgazi’de düşük kiralı mahallelere baktığımızda burada karşımıza Battalgazi, Osmanlı ve Keykubat mahalleri çıkıyor. Bu mahallelerde kiralar 5-7 bin TL arasında değişiyor. Fakat kira bedeli düştükçe binalarda asansör ve doğalgaz olmadığı yani sobalı olduğu görüldü.

Kocasinan ilçesinde kiraların Melikgazi ilçesine göre biraz daha uygun olduğu gözlemlendi.

İşte Kayseri'nin Kirada En Ucuz ve En Pahalı Mahalleleri!

Kocasinan’da Düşük Kiralı Mahalleler;

Kocasinan’da merkeze çok yakın olmasına rağmen Fevzi Çakmak Mahallesi’nde uygun fiyatlı kiralar bulunuyor. 4-4,5 bin TL arasında bulunan ev kiralarında bodrum katı karşımıza çıkıyor.

Fevzi Çakmak Mahallesi’nin ardından Ziya Gökalp, Mithatpaşa ve Erkilet mahalleleri geliyor. Ziya Gökalp ve Mithatpaşa mahallerinde kiralar 5-6 bin TL arasında değişirken, Erkilet’te 7-7,5 bin TL arasında kiralık ev bulunuyor.

Kocasinan’da Yüksek Kiralı Mahalleler;

Kocasinan’da yüksek kiralı dairelere bakıldığında yeni popüler olan Yakut mahallesi karşımıza çıkıyor. Yakut mahallesinde üst segment yani çok odalı ve metrekaresi yüksek bir daire için kiralar 20-25 bin TL arasında değişiyor. Metrekaresi düşük ve 2+1 veya 3+1 daireler için fiyatlar 12-13 bin TL arasında değişiyor.

Kayseri’de en uygun dairelerin bu mahallelerin yanında ilçe olrak sınıflandırmadan Belsin, Mimsin ve Erkilet’te olduğu, fakat Kayseri’de 5 bin TL’nin altında bir kiralık daire bulunmadığı bilgisine ulaşıldı. Bulunan daireler de genellikle bodrum katı olarak kiraya veriliyor.