İstanbul'un fethi ne zaman?

Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşındayken büyük zafer sonucu Türk medeniyetine kazandırdığı dünyanın en değerli hazinelerinden olan İstanbul,Osmanlı imparatorluğu'nun Bizans imparatorluğu'nun Başkenti olmuştur. Her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki İstanbulun fethine zaman kutlanıyor?

İstanbul'un fethi ne zaman?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu önemli tarihi olayın üzerinden geçen yıllar boyunca İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve daha sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. 29 Mayıs 1453`te kapıları açılan İstanbul, Sultan 2. Mehmed`in önderliğindeki Osmanlı birlikleri tarafından fethedildi. İstanbul'un fethi, Doğu ve Batı arasında bir köprü işlevi gören şehrin stratejik önemini vurgulamaktadır.

İstanbul'un fethi ne zaman?

29 Mayıs 1453'te gerçekleşen İstanbul'un fetih, genç Osmanlı padişahı II. Mehmet (Fatih Sultan Mehmet) önderliğinde yapılmıştır. İstanbul'un Fethi 570. yılı, 29 Mayıs 2023 tarihinde kutlanıyor. İstanbul'un Fethinin 570. yılı, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir dönüm noktasını temsil ettiği için çeşitli şekillerde kutlanmaktadır.

İstanbul'un fethi ne zaman?