İslam Memiş parası olup ev arsa alacakları uyardı: Devlet güvenceli yeri açıkladı

Ekonomist İslam Memiş, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere Milli Emlak ihalelerini yakından takip etmeleri çağrısında bulundu. Devlet güvencesi, yüzde 20 peşin ödeme indirimi, taksit imkânı ve vergi avantajları hakkında konuşan Memiş taşınmaz satın almadan önce tapu ve imar durumunun mutlaka araştırılması gerektiğini vurguladı.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen arsa, arazi ve Hazine taşınmazı ihale satışlarının piyasadaki en önemli yatırım fırsatlarından biri olduğunu dile getiren İslam Memiş, bu sistemin hem yatırımcıya kazandırdığını hem de devlete gelir sağladığını aktardı.

‘Profesyonel yatırımcılar Milli Emlak ilanlarını takip ediyor’

Gayrimenkul piyasasını yakından takip eden yatırımcıların Milli Emlak ilanlarını düzenli olarak incelediğini belirten Memiş, arsa, arazi, bina ve Hazine taşınmazlarının satışa çıkarıldığı ihalelerin önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Memiş; ‘Yatırımını gayrimenkulde değerlendirmek isteyenlerin büyük bölümü internet ilanlarına ya da emlakçılara yöneliyor. Ancak profesyonel yatırımcılar karar vermeden önce mutlaka Milli Emlak ilanlarını inceliyor. Çünkü bu satışlar devlet güvencesiyle yapılıyor ve yatırımcıya önemli avantajlar sağlıyor’ ifadelerini kullandı. Uzun yıllardır Hazine arazisini kullanan ya da kiralayan vatandaşların açılan satış ihalelerine katılarak bu taşınmazları uygun ödeme koşullarıyla satın alabildiğini ifade eden Memiş, bu uygulamanın vatandaşlara önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılıyor

Milli Emlak satışlarında yatırımcılara önemli ödeme kolaylıkları sunulduğunu belirten Memiş, özellikle peşin ödemelerde yüzde 20 indirim uygulandığını ifade etti. Ayrıca satış bedelinin 8 taksite kadar ödenebildiğini, vergi ve harç muafiyeti sağlandığını ve tapu işlemlerinde çeşitli kolaylıklar sunulduğunu belirten Memiş, bu avantajların yatırım maliyetini önemli ölçüde azalttığını söyledi.

Memiş, özellikle tarla satışlarında sadece güven ve fiyata dayalı kararlar alındığını gözlemlediğini belirtti. Bu durumun çok büyük riskler barındırdığını ifade eden Memiş; ‘Bugün tekrar sormuş olayım: Satın almış olduğunuz gayrimenkulü satıştan önce araştırdınız mı? Tapunuz ne renk ve o renk tam olarak neyi ifade ediyor? Bu soruların cevabını bilmeden hareket etmek yatırımlarınızı tehlikeye atar’ dedi.