İşkur Kayseri'de işverenlere 25 bin TL verecek

İŞKUR nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlere 25 bin TL destekte bulunacak. Kayseri'de işverenlerin bu destekten yararlanabilmesi için neler gerekli? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri bülteninde…

İşkur Kayseri'de işverenlere 25 bin TL verecek

İŞKUR, aktif işgücü programları ile nitelikli işgücünün yetiştirilmesine yönelik işyerlerine destek olmaya devam ediyor.

Buna yönelik ilk uygulama Bursa’da başlayacağı, ardından bütün illerde uygulanacağı belirtildi.

18-35 yaş arasındaki vatandaşlara iş imkânı sağlayan ‘iş yerlerine destek projesine’ imalat sektöründeki işyerleri katılabilecek.

İşkur Kayseri'de ve diğer illerde istihdam ettiği vatandaşlar için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek verilecek. İşverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete katlanma zorunluluğu olmadan yetiştirme imkânı sunan proje pilot iller arasında yer alan Bursa ilinde başladı.

Kayseri’de işverenlerin bu destekten yararlanabilmesi için neler gerekli?

Program çerçevesinde 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanıyor. Bu projenin ismine ise Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) deniliyor.

KİPAP’dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmesi şartı aranıyor.

İŞKUR , işyerlerinden çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep ediyor. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.