İnternette ucuza Afyon sucuğu!

Son zamanlarda internet ve sosyal medyada ucuza Afyon sucuğu adı altına satılan sucuklar neden bu kadar ucuz? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

İnternette ucuza Afyon sucuğu!

Son zamanlarda internet ve sosyal medya üzerinden 'Afyon', 'Yüzde yüz dana eti' denilerek kilosu 105 TL civarında sucuk satılırken, market ve kasaplarda dana etinden yapılan sucuğun kilosu 300 ila 500 TL’ye varan fiyatlarda satılıyor. Fiyatları gören vatandaşlar ‘Afyon sucuğu neden bu kadar ucuz?, Bu sucuğun içinde ne var?’ sorusunu soruyor.

İnternette ucuza Afyon sucuğu!

İnternet ve sosyal medya üzerinden ucuza Afyon sucuğu satışları yine gündemdeki yerini koruyor. Satıcılar 'Afyon', 'Yüzde yüz dana eti' anonsları ile kilosu 105 TL civarında sucuk satıyor. Üstelik belli bir kilogram üzerine daha da indirim yapılması da dikkat çekiyor.
Kayseri’de ise Kayseri Ticaret Borsası rakamlarına göre sucuğun işlem gördüğü son rakamlar, en düşük 287,85 TL en yüksek 373,50 TL oldu.

İnternette ucuza Afyon sucuğu!Ucuz sucukta hile vardır!

Peki Afyon sucuğu altında satılan bu sucuklar ne kadar güvenilir? 

Uzmanlar bu tarz internette ucuza satılan sucuğun dana etinden yapılamayacağını söylerken ucuz sucukta muhakkak hile olduğunu savunuyor. Ucuz fiyata satılan sucukların içerisine ne katıldığını bilmediklerini, vatandaşların güvenli yerlerden sucuk almasını öneriliyor. Sucuğun bu fiyatları satılmasının mümkün olmadığını belirten uzmanlar bu alışverişlerin insan sağlığını da tehlikeye attığını özellikle vurguluyor.

İnternette ucuza Afyon sucuğu!Afyon sucuğu nedir?

Afyon Sucuğu, yörede yetişen büyükbaş hayvanların lezzetini doğrudan tüketicinin zevkine sunar. Daha yumuşak bir baharat tadının olması Afyon Sucuğuna genç-yaşlı herkes tarafından sevilerek tüketilebilmesi olanağını sağlar. Ayrıca yağlı kıymasından dolayı Afyon Sucukları kahvaltılarımızın olduğu kadar mangal sefalarımızın da vazgeçilmezi olmuştur. 
Kayseri sucuğu ile rekabet gündem olmuştu
Afyon sucuğunun Kayseri sucuğu ile girdiği tatlı rekabet ise aylarca gündemden düşmemiştir. Türkiye'nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa'ya taşınmıştı.