İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!

Kayseri'de İnciroğlu Otomotiv, Buzkan Hukuk Danışmanlık, Sarı Psikoloji ve Hüma Hastanesi işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir program düzenledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!

Kayseri'de İnciroğlu Otomotiv bünyesinde bulundurduğu personellerini, Buzkan Hukuk Danışmanlık, Sarı Psikoloji ve Hüma Hastanesi işbirliğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlediği programda buluşturdu. Programda kadın haklarından kadın psikolojisine ve kadının iş dünyasındaki önemine değinildi. 

İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!

İnciroğlu BMW-MINI plazasında gerçekleşen programda Yönetim Kurulu üyesi Esin İnciroğlu Kürtüncü konuşmasına, “Enerjinizin yüksek olduğu bu harika günde sizi, hem bir kız çocuğu, hem bir eş, hem bir anne hem de bir iş kadını olarak saygıyla selamlıyorum” diyerek başladı. 

“Hayallerinin peşinden giden kadın” temalı bir program oluşturduğunu belirten Esin İnciroğlu Kürtüncü, “Emeği gecen öncelikle değerli konuşmacılarımıza,  katkı sağlayan ekip arkadaşlarıma, ilgi ve merakla burada bulunan siz değerli misafirlerimize, her zaman bizlere ufuk açan ve vizyonu ile şirketimiz sürdürülebilirliğine katkı sağlayıp aydınlatan, durmaksızın gelişen ve geliştiren sevgili kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Vedat İnciroğlu’na bugün burada bizlere samimiyetle bu ortamı sağladığı için bir kadın olarak minnettarım” dedi. 

İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!

Sektörde kendi yaşadığı zorlukları da dile getirerek, “İş hayatına ilk girdiğim yıllarda genç tecrübesiz ve kadın bir yönetici olmanın zorluklarını yaşadım. Ölçülemez ve kuralı olmayan cinsiyete bağlı güvensizlikler çokça başıma geldi. Erkek egemen bir sektörde kadın olmanın zorluklarıyla birlikte, kadın istihdamının da yetersiz olması beni iyice güçsüzleştiriyordu.  Birçoğunuz vakıfsınız insan kaynakları departmanımızı bu vesile ile 2013 yılında kurduk o dönemde çok büyük şirketlerde bile bu departmanlar yeni yeni oluşuyordu. Projemizin çıkış amacı adil bir yönetim ve doğru istihdamdı. Her değişim, çok sancılı ve zaman alan bir süreç olsa da inanmaktan hiç vazgeçmedik” ifadelerini kullandı. 

İş hayatında kadını engelleyen metaforlardan ve İnciroğlu Otomotiv olarak hayata geçirdikleri 2023 projelerinden bahseden Esin İnciroğlu Kürtüncü sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ sözleriyle bitirdi.

Program Sarı Psikoloji Kliniği psikologlarından Betül Cerit Şahin,  Avukat Arabulucu İzzet Buzkan, Avukat Feride Hande Gemici’nin konuşmaları ile devam etti. 

>> Gülşen Büyükçekiç 

İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!

İnciroğlu'ndan Anlamlı İşbirliği!