İncirli Rulo Kurabiye - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Evlerinizde her zaman bulabileceğiniz malzemelerle yapılabilecek Türk ve Balkan mutfağı'nda da sevilen bir kurabiye İncirli rulo kurabiye.. Kahve yanı eşlikçisi ve yaz için hafif bir tatlı olarak sıklıkla yapabileceğiniz bu kurabiye reçetesini siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz. Tarifin tamamı Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

İncirli Rulo Kurabiye - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Evlerinizde her zaman bulabileceğiniz malzemelerle yapılabilecek Türk ve Balkan mutfağı'nda da sevilen bir kurabiye İncirli rulo kurabiye.. Kahve yanı eşlikçisi ve yaz için hafif bir tatlı olarak sıklıkla yapabileceğiniz bu kurabiye reçetesini siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Lezzetli yumuşacık iç harcıyla damaklarınızı şenlendirecek incirli rulo kurabiye; çocuklarınıza ve misafirlerinize hem besleyici hem de sağlıklı bir ikram olacak. Kurabiye severler için çay saatleri ve kahve yanı muhabbetlerinin vazgeçilmez ürünü niteliğinde. Oldukça hafif bir o kadar lezzetli bu tarif ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi haberimizde bulabilirsiniz.

Malzeme Listesi

150 gr.Tereyağ

1 Çay bardağı tozşeker

1/2 Çay bardağı süt

1 Yumurta

1 Paket kabartma tozu

1 Paket vanilya

1 Tatlı kaşığı tarçın

Yaklaşık 3.5 su bardağı elenmiş un

İç Malzemesi;

 8-9 Adet incir

1 Kahve fincanı su

1 Çay bardağı toz şeker

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz

Üzeri için;

 Pudra şekeri

İncirli Rulo Kurabiyenin yapılışı

Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir kap içerisinde toplayarak yoğurun ve hazırlanan hamuru streç filme sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta tavaya incirleri minik minik doğrayarak koyun.

Tozşeker, tarçın ve su ilave ettikten sonra, suyunu çekene kadar pişirin. Pişen iç malzemenin içine iri çekilmiş ya da elde ufalanmış cevizi de ilave edip, karıştırın. Dolapta 15 dakika dinlendirdiğiniz hamuru un serpilmiş tezgâhta 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.

Soğuyan iç malzemeyi hamurun üzerine yayıp bıçakla kesin keskin bir bıçağı yağlayarak kesmeniz daha güzel bir hamur elde etmenizi sağlar. Rulo şeklinde sarın. Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serperek dilimleyin.

Kuru incirin faydaları

Kuru incir bol miktarda potasyum içerir. Potasyum tansiyonumuzu dengelemek için faydalı bir mineraldir. Yüksek tansiyon riski olanlar için kan basıncını da dengeleyen kuru incir kalp ve damar hastalıklarını önlemede yardımcı olur Yaş incire göre kuru incir daha lifli bir yapıya sahiptir, sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını destekler. Tüketildiğinde tokluk hissi sağlayacağı için diyet yapanlar ve kilo vermek isteyenlere de takviye gıdadır. Alzheimer riskini düşürerek hafızayı güçlendirir.

İncirli Rulo Kurabiye - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Yaş incirin faydaları 

Yaş incir sivilce ve cilt problemlerine karşı iyi gelen bir meyvedir. Bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi için yaş incir tüketmeleri tavsiye edilir. K vitamini ve kalsiyum içeren yaş incir kemikleri güçlendirir ve diş sağlığına olumlu etkileri vardır.