İmam bayıldı nasıl yapılır?

İmam bayıldı nasıl yapıldığı merak ediliyor. Patlıcan her tarihe çok yakışıyor. Peki, imam bayıldı nasıl yapılır? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

İmam bayıldı nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İmam  bayıldı nasıl yapıldığı merak ediliyor. Patlıcan her tarihe çok yakışıyor. Yaz patlıcanlarıyla hazırlanan yemekler sofraları şenlendiriyor. Türk mutfağının sevilen lezzeti imam bayıldı tarifini merak eden ve denemek isteyenler imam bayıldının en pratik ve lezzetli tarifini arıyor.

İmam bayıldı nasıl yapılır?
İmam bayıldı için malzemeler;
5 adet patlıcan, 2 büyük boy soğan, 3 adet yeşil biber, 3 adet domates, 6-7 diş sarımsak, Yarım demet maydanoz, Sıvı yağ,Pul biber,Karabiber,Tuz
İmam bayıldı yapılışı;
Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. Ardından tuzunu akıtıp, havlu kağıt ile kurulayıp çevirerek her yönünü sıvı yağda kızartın. Yağın fazlasını alması için havlu kağıda alın. İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile ocağa alın ve kavurmaya başlayın. 5 dk. kadar soğanlar kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edin, bir süre daha kavurun. Küçük doğranmış domates ve baharatları da ekleyerek domatesler suyunu biraz çekene kadar kavurmaya devam edin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek ocaktan alın. Fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boydan çizgi şeklinde kesin. İçlerine hazırladığınız iç harcından doldurun. Tavada kalan domatesli suyu fırın kabına dökün ve 190 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun