İlkbahar rüzgârı Kayseri'ye indirim getirdi!

Havaların ısınmasıyla birlikte, kış mevsiminin simgesi haline gelen kestane Kayseri'de tezgâhlarda indirimli satılmaya başladı. Peki, kestanenin kilosu ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

İlkbahar rüzgârı Kayseri'ye indirim getirdi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmasıyla birlikte kış mevsiminin simgesi haline gelen kestane, Kayseri'de tezgâhlarda indirimli satılmaya başladı. Geçtiğimiz aylarda kilosu 200 TL'ye kadar çıkan kestanenin fiyatı, son zamanlardaki düşüşle birlikte daha uygun fiyata satılmaya başladı.

İlkbahar rüzgârı Kayseri'ye indirim getirdi!

Geçen sene kilosu Kayseri’de 80 TL’ye satılan kestane bu yıl kış mevsiminde 200 TL hatta bazı yerlerde 300 TL’ye kadar alıcısını buldu. Fiyatı 80 TL’den satılırken, vatandaşlar tarafından ekonomik bulunduğu ve alıcısının fazla olduğu görülmüştü. Ancak bu seneki fiyatından ötürü nadir bulunan ve lüks bir atıştırmalık olarak kabul edilen bir ürün haline geldi.

İlkbahar rüzgârı Kayseri'ye indirim getirdi!

İndirimli fiyat geçen seneye göre fazla…

Fiyat artışının arkasındaki nedenler arasında çeşitli faktörler bulunuyor. Bu yıl rekoltenin düşmesinden dolayı geçen seneye göre fiyatlar iki kat arttı. Ancak bazı üreticiler rekoltenin düşük olmasından dolayı kestanelerin daha iri ve kaliteli olduğunu belirttiler. Kış aylarında Kayseri’de küçük boyutta olan kestaneler 140 TL, orta iriliğe sahip olanlar 170 TL - 180 TL ve en iri boyutta olanlar 200 TL’den alıcısını buluyordu. Havaların ısınmasıyla birlikte, kış mevsiminde 200 TL'ye kadar çıkan kestane fiyatları, beklenen düşüşü yaşadı. Artık kilosu 150 TL'ye kadar geriledi. Kestane satıcıları fiyatlarındaki bu gerilemenin ardında, mevsimsel değişimler ve arz talep dengesindeki iyileşmeler etkili oldu.